неделя, 2 март 2014 г.

Кадаифено изкушение

КАДАИФЕНО ИЗКУШЕНИЕ
Отдавна се каня да направя този сладкиш. Комбинирах от няколко рецепти , като основната беше от един майстор-сладкар от чужбина ( а и от мен си добавих). Стана много вкусен, но следващия път ще сложа по- малко захар в плънката.
400 – 500 гр. кадаиф  - за предпочитане  е суров, но аз не намерих такъв
250 гр. краве масло- разтопено
1 кутия сирене Филаделфия -натурално
250 гр – безсолна извара или сирене Маскарпоне
1 ч. чаша - гр. орехи - нарязани на дребно орехи
и още 25 цели ядки от орехи , които се нареждат на дъното на тавата.
1 ч. ч. пудра захар

за сиропа :
800 мл вода
400 гр. захар
1 канелена пръчка
1 лимон – нарязан на колелца
Най- напред направих сиропа, за да може да изстине.
После плънката – разбива се сиренето, изварата и захарта ( добавих 1 разбит белтък)
В намазнена тавичка се нареждат целите орехови ядки, разстила се половината от кадаифа. Полива се с част от разтопеното масло и се разстила плънката, която се поръсва с натрошените орехи. Разстила се и останалата част от кадаифа . Излива се внимателно и останалото масло. Пече се докато се зачерви хубаво кадаифа. Като стане готов се полива с половината от студения сироп, а след 15 мин. се сипва и останалия сироп. Да ви е сладко!!!

Ще се радвам ако имате възможност да погледнете официалния музикален канал на Севдалина и Валентин Спасови 
 https://www.youtube.com/channel/UCaCIS6R4QlOozo1u0Yp-DkA/about

Няма коментари:

Публикуване на коментар