КАДАИФЕНО ИЗКУШЕНИЕ
Отдавна се каня да
направя този сладкиш. Комбинирах от
няколко рецепти , като основната беше
от един майстор-сладкар от чужбина ( а
и от мен си добавих). Стана много вкусен,
но следващия път ще сложа по- малко
захар в плънката.
400 – 500 гр. кадаиф - за предпочитане е суров, но аз не намерих такъв
250 гр. краве
масло- разтопено
1 кутия сирене Филаделфия
-натурално
250 гр – безсолна извара
или сирене Маскарпоне
1 ч. чаша - гр. орехи -
нарязани на дребно орехи
и още 25 цели ядки от
орехи , които се нареждат на дъното на
тавата.
1 ч. ч. пудра захар
за сиропа :
800 мл вода
400 гр. захар
1 канелена пръчка
1 лимон – нарязан на
колелца
Най- напред направих
сиропа, за да може да изстине.
После плънката – разбива
се сиренето, изварата и захарта ( добавих
1 разбит белтък)
В намазнена тавичка се
нареждат целите орехови ядки, разстила
се половината от кадаифа. Полива се с
част от разтопеното масло и се разстила
плънката, която се поръсва с натрошените
орехи. Разстила се и останалата част от
кадаифа . Излива се внимателно и
останалото масло. Пече се докато се
зачерви хубаво кадаифа. Като стане
готов се полива с половината от студения
сироп, а след 15 мин. се
сипва и останалия сироп. Да ви е сладко!!!
Ще се радвам ако имате възможност да погледнете официалния музикален канал на Севдалина и Валентин Спасови
https://www.youtube.com/channel/UCaCIS6R4QlOozo1u0Yp-DkA/about
Ще се радвам ако имате възможност да погледнете официалния музикален канал на Севдалина и Валентин Спасови
https://www.youtube.com/channel/UCaCIS6R4QlOozo1u0Yp-DkA/about
Няма коментари:
Публикуване на коментар