Торта с маскарпоне, бадеми и шоколад
Изключително
вкусна и лесна по тази
рецепта
http://vkusnoteka.blogspot.com/2010/10/blog-post.html
Продукти за подложката:
2 пакета бисквити с какао
150 гр. масло
150 гр. печени, белени бадеми
продукти за белия крем:
1 кутия сирене Маскарпоне – 500 гр
1 ч.ч. течна сладкарска сметана
1/2 ч.ч. кристална захар
2 пакетчета ванилия
кората от 1 лимон
продукти за шоколадовия крем:
150 мл. течна сладкарска сметана
1 1/4 натурален шоколад
2 пакета бисквити с какао
150 гр. масло
150 гр. печени, белени бадеми
продукти за белия крем:
1 кутия сирене Маскарпоне – 500 гр
1 ч.ч. течна сладкарска сметана
1/2 ч.ч. кристална захар
2 пакетчета ванилия
кората от 1 лимон
продукти за шоколадовия крем:
150 мл. течна сладкарска сметана
1 1/4 натурален шоколад
продукти за
украсата:
горчиво какао
физалис
горчиво какао
физалис
Започнете като
приготвите подложката на тортата.
Изсипете
двата пакета бисквити в блендера и ги
смелете, заедно с предварително стопеното
масло и печените бадеми. Ще получите
леко лепкави бисквитени трохи. Застелете
тортена форма с хартия за печене, като
се стараете хартията да покрие и
страниците, и пресипете трохите в нея
като леко натъпквате с помощта на лъжица.
Оформете борд. Непременно вмятам,
че е много важно да НЕ натъпквате
трохите прекалено силно, защото, когато
стегне тортата в хладилника след това
няма да можете да я режете. Целта е
подложката да бъде хрупкава и мека.
Сложете подложката да стегне в хладилника,
докато приготвите белия крем.
Разбийте
сметаната на сняг, след което постепенно
добавяйте захарта, без да преставате
да бъркате с миксера до пълното поемане
и стопяване на захарта. Изсипете
маскарпонето в сместа и отново разбъркайте
добре. Овкусете с ванилията и лимоновата
кора.
Налейте
белия крем върху стегналата подложка
и заравнете добре. Приберете отново в
хладилника.
За да
приготвите шоколадовия крем сложете
сметаната да се затопли на котлона. Щом
клокне я отдръпнете и начупете в нея
шоколада. Разбъркайте до получаване на
хомогенна смес и плътен кафяв цвят.
Оставете крема да изстине и го налейте
върху белия ванилено-лимонов крем.
Почукайте формата, за да се заравни.
Охладете
тортата за една нощ в хладилник, за да
стегне и да поеме ароматите. Преди поднасяне
поръсете с горчиво какао, с помощта на
цедка и украсете с физалис.(аз
имах под ръка тези фъстъчета)
Ще се радвам ако имате възможност да погледнете официалния музикален канал на Севдалина и Валентин Спасови
https://www.youtube.com/channel/UCaCIS6R4QlOozo1u0Yp-DkA/about
https://www.youtube.com/channel/UCaCIS6R4QlOozo1u0Yp-DkA/about
Няма коментари:
Публикуване на коментар