вторник, 4 март 2014 г.

Тиквички с кайма



Тиквички с кайма
От няколко години ги приготвям тези тиквички и са едни от любимите на семейството ми. Няколко тиквички се измиват хубаво и се разрязват наполовина. Аз не ги беля, защото съм си ги произвела сама и съм сигурна, че са екологично чисти . Издълбават се- ако нямате специален уред, може и с малка чаена лъжичка и се нареждат в тавичка, покрита с алуминиево фолио,намазано с олио . През това време каймата се запържва с вода и малко зехтин (олио) На блендера се смила „месцето” на тиквичките, което се слага при изпържената кайма- всичко се посолява и се слага малко червен и черен пипер. Най- накрая се добавят кромид, чесън, подправки – чубрица, магданоз ,  риган, листенца- целина и др. по желание. Цялата тази смес се разпределя върху тиквичките и се пече в умерена фурна. Няколко минути преди да се извадят се поръсват с едро  настърган кашкавал. Тези тиквички стават и за основно ястие и за предястие – всичко зависи от настройката! Да ви е сладко!!!

Ще се радвам ако имате възможност да погледнете официалния музикален канал на Севдалина и Валентин Спасови 
 https://www.youtube.com/channel/UCaCIS6R4QlOozo1u0Yp-DkA/about

Няма коментари:

Публикуване на коментар