Сач с месо и зеленчуци
Може да се използват няколко вида месо – свинско, телешко, пилешко, може и наденица. В случая имах под ръка само свинско, затова добавих и малко кайма.
свинско месо - около 500-600 гр.
лук - 5-6 глави лук
моркови – 2 бр.
чушки - 2 зелени чушки
тиквички - 3 бр. може и по- малко
гъби - 150- 200 гр.- на шайби се нарязват
домати – 3-4 бр.- на колелца се нарязват
1 патладжан
Подправка за барбекю и скара ( Picantina )
Месото се запържва леко в тиган с малко мазнина, поръсва се с подправката и малко черен пипер. По същия начин се запържват и зеленчуците, които се посоляват леко (в този сач съм използвала зеленчуци, каквито съм имала под ръка ) Сачът се намазва обилно с олио или зехтин и се нареждат – 1 ред месо, 1 ред зеленчуци (тиквичките, морковите и чушките са нарязани на лентички). Между тях се слага магданоз, целина, риган и др.подправки (по желание). Всичко това се полива с няколко с.л. зехтин или олио. Слага се във студена фурна и се включва на 200-220 градуса. Не знам колко се пече – аз преценявам на око. Малко преди да се извади се поръсва с настърган кашкавал.
Да ви е сладко!!!
Ще се радвам ако имате възможност да погледнете официалния музикален канал на Севдалина и Валентин Спасови
https://www.youtube.com/channel/UCaCIS6R4QlOozo1u0Yp-DkA/about
Няма коментари:
Публикуване на коментар