Умен сладкиш
по тази рецепта
4 яйца
500 мл прясно мляко /леко затоплено/
115 гр брашно /5 с.л. с връх/
4 ванилии
150 гр захар
125 гр меко масло
1 с.л. вода
Приготвяне:
Разделяме жълтъците от белтъците. Разбиваме жълтъците заедно със захарта, ванилията и водата.След това слагаме мекото масло и бъркаме още 1 минута на високи обороти. Добавяме брашното и отново разбиваме с миксер. Взимаме телена бъркалка и започваме да прибавяме по малко мляко към тестото. Бъркаме, докато добавим всичкото мляко и стане гладка хомогенна смес...
по тази рецепта
4 яйца
500 мл прясно мляко /леко затоплено/
115 гр брашно /5 с.л. с връх/
4 ванилии
150 гр захар
125 гр меко масло
1 с.л. вода
Приготвяне:
Разделяме жълтъците от белтъците. Разбиваме жълтъците заедно със захарта, ванилията и водата.След това слагаме мекото масло и бъркаме още 1 минута на високи обороти. Добавяме брашното и отново разбиваме с миксер. Взимаме телена бъркалка и започваме да прибавяме по малко мляко към тестото. Бъркаме, докато добавим всичкото мляко и стане гладка хомогенна смес...
Разбиваме
белтъците на сняг и ги прибавяме към
млечната смес. Разбъркваме внимателно
докато сместа поеме белтъците...
Изсипваме
сместа в намазнена и набрашнена тавичка
/диаметър около 25см/. Печем на 170 градуса
за около 45 минути /но все пак го
наблюдавайте, защото всяка фурна пече
различно/. Когато е готов отворете врата
на фурната и я изключете. Оставете
сладкиша да изстине заедно с нея...
Когато
сладкиша е напълно студен можете да го
извадите от тавичката. Поръсвате го с
пудра захар и сервирате. Най-добре е да
го охладите в хладилник...
Невероятен
десерт - отгоре се e образували тънък
тестен блат, а отдолу крем...
Ще се радвам ако имате възможност да погледнете официалния музикален канал на Севдалина и Валентин Спасови
https://www.youtube.com/channel/UCaCIS6R4QlOozo1u0Yp-DkA/about
Ще се радвам ако имате възможност да погледнете официалния музикален канал на Севдалина и Валентин Спасови
https://www.youtube.com/channel/UCaCIS6R4QlOozo1u0Yp-DkA/about
Ама формата на сладкиша е като розичка, а ако се изсипе в тавата няма ли да се разстеле равномерно? Да не би да има някакво по- различно оформление?
ОтговорИзтриванеПо принцип се прави в обикновена тавичка, но аз реших да пробвам в силиконова форма - роза и мисля, че се получи! :)
ОтговорИзтриване