вторник, 4 март 2014 г.

Гнезда от кайма

Гнезда от кайма:
Продукти:
600 г. кайма 1 филия хляб, 5 яйца, чубрица ,магданоз, черен пипер, 1 гл. лук
В по-голяма купа слагаме каймата и я размесваме с една намокрена и изцедена от водата филия хляб, слага се и 1 разбито яйце. След това добавяме ситно нарязания лук и подправките.
Каймата се омесва добре. Оставя се в хладилника да стегне. Взема се подходяща тава покрива се с хартия за печене и от каймата се правят малки топки, от които се оформят гнезда (в тях пожелание можем да нарежем малко бяло пилешко месо). Печем каймата на 200 градуса за около 15-20 минути, след което изваждаме тавата и във всяко гнездо чукваме по едно сурово яйце. И отново слагаме във фурната, за да се забулят яйцата. Вадим и сервираме с гарнитура по избор. Да ви е сладко!!!
 Ще се радвам ако имате време да посетите музикалния канал на Севдалина и Валентин Спасови -  https://www.youtube.com/channel/UCaCIS6R4QlOozo1u0Yp-DkA

Няма коментари:

Публикуване на коментар