Вкусни пърленки -
изпитана рецепта
около 1 кг бяло брашно – пресято
3 яйца
около 550 мл прясно мляко
1 ч.л. захар
1 равна ч. л сол
1-2 с. л. олио или зехтин
1 с.л. оцет
1 кубче мая (1 пакетче)
Всичко това се омесва много добре, оставя се да втаса и след това се оформят няколко топчета, които се разточват на не много тънки кори. Първата разточена кора се слага в намазнена с масло тава, намазва се с масло и се поръсва с настърган кашкавал, стрита чубрица, чесън на прах и се пече в силно нагрята фурна. По същия начин приготвят и останалите пърленки. Нарязват се на малки парченца, както е показано на снимката. Да ви е сладко. Същото тесто се използва за понички със сирене, мекици, пици, погачи.
Да ви е сладко!!!
Ще се радвам ако имате време да посетите музикалния канал на Севдалина и Валентин Спасови - https://www.youtube.com/channel/UCaCIS6R4QlOozo1u0Yp-DkA
около 1 кг бяло брашно – пресято
3 яйца
около 550 мл прясно мляко
1 ч.л. захар
1 равна ч. л сол
1-2 с. л. олио или зехтин
1 с.л. оцет
1 кубче мая (1 пакетче)
Всичко това се омесва много добре, оставя се да втаса и след това се оформят няколко топчета, които се разточват на не много тънки кори. Първата разточена кора се слага в намазнена с масло тава, намазва се с масло и се поръсва с настърган кашкавал, стрита чубрица, чесън на прах и се пече в силно нагрята фурна. По същия начин приготвят и останалите пърленки. Нарязват се на малки парченца, както е показано на снимката. Да ви е сладко. Същото тесто се използва за понички със сирене, мекици, пици, погачи.
Да ви е сладко!!!
Ще се радвам ако имате време да посетите музикалния канал на Севдалина и Валентин Спасови - https://www.youtube.com/channel/UCaCIS6R4QlOozo1u0Yp-DkA
Няма коментари:
Публикуване на коментар