вторник, 4 март 2014 г.

ЯБЪЛКОВ ПАЙ


ВТОРИЯ ПЪТ    СТАНА ПО- КРАСИВ И ПО- ВКУСЕН
ЯБЪЛКОВ ПАЙ -(ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ВКУСЕН) ПО РЕЦЕПТА НА НЕВЕРОЯТНАТА БЕНИ
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА ТЕСТОТО:
200 ГР ПУДРА ЗАХАР,1 ЯЙЦЕ,100 МЛ ПРЯСНО МЛЯКО,125 ГР МАСЛО,1 БАКПУЛВЕР (10 ГР),ОКОЛО 500 ГР БРАШНО.
ЗА ПЛЪНКАТА:
100 МЛ СТУДЕНА ВОДА,200 ГР ЗАХАР,1 ЧАЕНА РАВНА ЛЪЖИЦА КАНЕЛА,ОКОЛО 150 ГР СТАФИДИ,1 КГ ЯБЪЛКИ.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
РАЗБИЙТЕ ПУДРАТА ЗАХАР С МАСЛОТО,ПРИБАВЕТЕ ЯЙЦЕТО,МЛЯКОТО,БАКПУЛВЕРА И БРАШНОТО.ВЪРХУ НАБРАШНЕН ПЛОТ ЗАМЕСЕТЕ МЕКО ТЕСТО.СЛОЖЕТЕ ГО В ПОДХОДЯЩА КУПА,ПОКРИЙТЕ ГО СЪС ФОЛИО ЗА СВЕЖО СЪХРАНЕНИЕ И ГО ОСТАВЕТЕ В ХЛАДИЛНИКА ЗА 40-50 МИНУТИ ДА СЕ СТЕГНЕ.КАРАМЕЛИЗИРАЙТЕ ЗАХАРТА ЗА ПЛЪНКАТА.ОБЕЛЕТЕ ЯБЪЛКИТЕ,НАРЕЖЕТЕ ГИ НА КУБЧЕТА И ГИ ИЗСИПЕТЕ В СВЕТЛО КАФЯВИЯ КАРАМЕЛ .ВНИМАТЕЛНО СИПЕТЕ ВОДАТА И ЗАДУШАВАЙТЕ ЯБЪЛКИТЕ ЗА 7-8 МИНУТИ,КАТО РАЗБЪРКВАТЕ ОТ ВРЕМЕ НА ВРЕМЕ.ДОБАВЕТЕ СТАФИДИТЕ И КАНЕЛАТА,РАЗБЪРКАЙТЕ И ПРОДЪЛЖЕТЕ ДА ЗАДУШАВАТЕ ЗА ОЩЕ 5-6 МИНУТИ.МАХНЕТЕ ОТ ОГЪНЯ И ОТЦЕДЕТЕ СОСА ОТ ЗАДУШЕНИТЕ ЯБЪЛКИ.ИЗВАДЕТЕ ТЕСТОТО ОТ ХЛАДИЛНИКА,ОТДЕЛЕТЕ ЕДНА МАЛКА ЧАСТ ЗА УКРАСА.СЛОЖЕТЕ В ТАВА С ГОЛЕМИНА ОТ 26 СМ ,НАМАЗАНА С МАЛКО ОЛИО И ПОРЪСЕНА С БРАШНО ТЕСТОТО ,КАТО ГО РАЗПРЕДЕЛИТЕ ПО СТЕНИТЕ И ДЪНОТО НА ТАВИЧКАТА.ИЗСИПЕТЕ И РАЗПРЕДЕЛИТЕ СМЕСТА ОТ ЯБЪЛКИТЕ ВЪРХУ ТЕСТОТО.ОТ ОТДЕЛЕНОТО ТЕСТО РАЗТОЧЕТЕ И ИЗРЕЖЕТЕ ИВИЦИ,С КОИТО ВЪРХУ ПАЯ ОФОРМЕТЕ МРЕЖА.СЛОЖЕТЕ ГО ВЪВ ФУРНАТА ДА СЕ ПЕЧЕ НА 180-200 ГРАДУСА.ВЕДНАГА СЛЕД КАТО ГО ИЗВАДИТЕ ГО ПОЛЕЙТЕ СЪС СОСА,ОСТАНАЛ ОТ ВАРЕНЕТО НА ЯБЪЛКИТЕ.ОСТАВЕТЕ ДА СЕ ОХЛАДИ И ДА ПОЕМЕ СОСА ЗА НЯКОЛКО ЧАСА ПРЕДИ КОНСУМАЦИЯ.
СТРАХОТЕН ПАЙ С ВКУС И АРОМАТ НА МАСЛО,ЯБЪЛКИ,КАНЕЛА И КАРАМЕЛ.

 https://www.youtube.com/channel/UCaCIS6R4QlOozo1u0Yp-DkA/about

Няма коментари:

Публикуване на коментар