ЛАЗАНЯ С КАЙМА И ЧУШКИ
Необходими продукти:
1 кутия
лазаня -500 гр.
800гр. кайма;
вместо гъби (
много ги обичам, но в
семейството ми има алергични към тях)
сложих 3-4 печени
червени чушки (използвах
чушки от буркан) 3-4
глави кромид
лук; 3-4 скилидки чесън,
1 морков , доматен
сос – от консерва -500 гр;
босилек; чубрица; сол; черен пипер.
Кашкавал- 300 – 350 гр,
2-3 с.л. соев сос.
За бешамела –
1 литър прясно мляко, 3 с.л. брашно, 60 гр-
масло, черен пипер .
Начин на приготвяне:
Нарязваме на ситно лука, чесъна и моркова. Задушават се с малко зехтин. Отделно сипваме малко вода в дълбок тиган и слагаме каймата и всичко това ври и се бърка, докато каймата стана на зрънца. Като им изври водата добавяме доматения сос, нарязаните чушки, кромида и соевия сос , подправките и оставяме да поври няколко минути.
За бешамела:
Необходими продукти:
Начин на приготвяне: В дълбок тиган слагаме маслото и след като се разтопи добавяме брашното, като стане златисто на тънка струйка сипваме прясното мляко . Накрая слагаме черния пипер и индийското орехче.
Във вряща
вода се слагат корите около 2-3 мин. за
да омекнат малко.
Приготвяне:
На дъното на тавичката
разстиламе малко от плънката
и слагаме кори. Слагаме една трета
от плънката и малко кашкавал
и част от бешамела. Отново кори,
плънка и кашкавал и така докато свърши
плънката. Върху последния
ред кори заливаме с останалия
бешамел и поръсваме с
останалия кашкавал. Печем в предварително
загрята до 180-200 градуса фурна около 45-50
минути, като през първите
20-25 мин тавичката е завита с алуминиево
фолио.
Няма коментари:
Публикуване на коментар