вторник, 11 март 2014 г.

ЛАЗАНЯ С КАЙМА И ЧУШКИ

ЛАЗАНЯ С КАЙМА И ЧУШКИ

Необходими продукти:
1 кутия лазаня -500 гр.
800гр. кайма; вместо гъби ( много ги обичам, но в семейството ми има алергични към тях) сложих 3-4 печени червени чушки (използвах чушки от буркан) 3-4 глави кромид лук; 3-4 скилидки чесън, 1 морков , доматен сос – от консерва -500 гр; босилек; чубрица; сол; черен пипер.
Кашкавал- 300 – 350 гр, 2-3 с.л. соев сос.
За бешамела – 1 литър прясно мляко, 3 с.л. брашно, 60 гр- масло, черен пипер .

Начин на приготвяне:
Нарязваме на ситно лука, чесъна и моркова. Задушават се с малко зехтин. Отделно сипваме малко вода в дълбок тиган и слагаме каймата и всичко това ври и се бърка, докато каймата стана на зрънца. Като им изври водата добавяме доматения сос, нарязаните чушки, кромида и соевия сос , подправките и оставяме да поври няколко минути.

За бешамела:
Необходими продукти:
Начин на приготвяне: В дълбок тиган слагаме маслото и след като се разтопи добавяме брашното, като стане златисто на тънка струйка сипваме прясното мляко . Накрая слагаме черния пипер и индийското орехче.
Във вряща вода се слагат корите около 2-3 мин. за да омекнат малко.
Приготвяне:
На дъното на тавичката разстиламе малко от плънката и слагаме кори. Слагаме една трета от плънката и малко кашкавал и част от бешамела. Отново кори, плънка и кашкавал и така докато свърши плънката. Върху последния ред кори заливаме с останалия бешамел и поръсваме с останалия кашкавал. Печем в предварително загрята до 180-200  градуса фурна около 45-50 минути, като през първите 20-25 мин тавичката е завита с алуминиево фолио.

Няма коментари:

Публикуване на коментар