понеделник, 3 март 2014 г.

Пилешко саче


ПИЛЕШКО САЧЕ
Продукти:
Пилешко месо – от бутче - около 500 гр.
лук - 5-6 глави лук
моркови – 2 бр.
чушки - 2 зелени чушки
тиквички - 3-4 бр.
гъби - 150- 200 гр.- на шайби се нарязват
домати – 3-4 бр.- на колелца се нарязват
1 патладжан
Подправка за барбекю и скара ( Picantina )
Месото се запича леко на грил-тиган с малко мазнина, поръсва се с подправката и малко черен пипер. По същия начин се запичат и зеленчуците, които се посоляват леко ) Сачът се намазва обилно с олио или зехтин и се нареждат – 1 ред месо, 1 ред зеленчуци (тиквичките, морковите и чушките са нарязани на лентички). Между тях се слага магданоз, целина, риган и др.подправки (по желание). Всичко това се полива с няколко с.л. зехтин или олио. Слага се във студена фурна и се включва на 200-220 градуса. Не знам колко се пече – аз преценявам на око. Малко преди да се извади се поръсва с настърган кашкавал.
Да ви е сладко!!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар