сряда, 5 март 2014 г.

Тиквички в гювечета

ТИКВИЧКИ В ГЮВЕЧЕ
НАПРАВИХ ГИ ПО РЕЦЕПТА НА НЕВЕРОЯТНАТА БЕНИ И НАИСТИНА СТАНАХА МНОГО ВКУСНИ.НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
ЗА 4 ГЮВЕЧЕТА.
4 -5 СРЕДНО ГОЛЕМИ ТИКВИЧКИ,3-4 ЗЕЛЕНИ ЧУШКИ , 4 ДОМАТА (МОЖЕ И КОНСЕРВА), 2-3 ГЛАВИ КРОМИД ЛУК,ОКОЛО 150 ГР КАШКАВАЛ,200 ГР ЗАКВАСЕНА СМЕТАНА (МОЖЕ И ТЕЧНА),2 ЯЙЦА,СОЛ НА ВКУС,ОКОЛО 50 МЛ ОЛИО.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
ЗАГРЕЙТЕ ОЛИОТО,ЗАПЪРЖЕТЕ СИТНО НАРЯЗАНИЯ КРОМИД,ПРИБАВЕТЕ ,СЛЕД КАТО ОМЕКНЕ ЛУКА,НАРЯЗАНИТЕ ТИКВИЧКИ И ЧУШКИ.НАРЕЖЕТЕ НА МАЛКИ ПАРЧЕНЦА ДОМАТИТЕ И ГИ ПРИБАВЕТЕ КЪМ ТИКВИЧКИТЕ.РАЗБЪРКАЙТЕ И ЗАДУШАВАЙТЕ НА УМЕРЕНА ТЕМПЕРАТУРА ЗА ОКОЛО 15-20 МИНУТИ.МАХНЕТЕ ОТ ОГЪНЯ И РАЗПРЕДЕЛЕТЕ ЗЕЛЕНЧУЦИТЕ В ГЮВЕЧЕТА.СМЕСЕТЕ ЯЙЦАТА СЪС СМЕТАНАТА И ЗАЛЕЙТЕ СЪС СМЕТАНОВИЯ СОС ГЮВЕЧЕТАТА.НАСТЪРЖЕТЕ КАШКАВАЛА ,ПОРЪСЕТЕ ГИ,ЗАХЛУПЕТЕ ГИ И ГИ ЗАПЕЧЕТЕ В УМЕРЕНА ФУРНА ЗА 15-20 МИНУТИ.

2 коментара: