СУФЛЕ ОТ
СПАНАК
Продукти:
450-500 гр. спанак
1-2 връзки пресен лук
1 глава пресен чесън
150 гр. кашкавал и още 50 за поръсване
400 мл прясно мляко
2 с. л. Препечено брашно
6 яйца, на които се отделят жълтъците от белтъците
100 гр. масло
сол на вкус и др. подправки по желание.
Спанакът се измива много добре и се нарязва. Лукът и чесънът се запържват леко в половината масло и се добавя спанакът. Като поомекне малко, към него се добавя спанакът. Като поомекнат зеленчуците се оставят настрани да изстинат.
В останалото масло се запържва брашното съвсем леко, колкото да пожълтее и се разрежда с прясното мляко . Вари се при непрекъснато бъркане до получаване на кашичка, която се оттегля от огъня да се поохлади, след което се добавят жълтъците. Белтъците се разбиват на сняг с щипка сол.
Смесват се задушеният спанак и сосът и като се поохлади сместа, се прибавя настърганият кашкавал . Добавят се белтъците, като се разбърква внимателно. Изсипва се в намаслена тавичка или в силиконава форма. Поръсва се с настъргания кашкавал. И се пече в предварителна загрята фурна на 200 гр.
За препоръчване е фурната да не се отваря по време на печенето. Когато се зачерви кашкавала , суфлето е готово. Да ви е сладко!!!
Ще се радвам ако имате възможност да погледнете официалния музикален канал на Севдалина и Валентин Спасови
https://www.youtube.com/channel/UCaCIS6R4QlOozo1u0Yp-DkA/about
Продукти:
450-500 гр. спанак
1-2 връзки пресен лук
1 глава пресен чесън
150 гр. кашкавал и още 50 за поръсване
400 мл прясно мляко
2 с. л. Препечено брашно
6 яйца, на които се отделят жълтъците от белтъците
100 гр. масло
сол на вкус и др. подправки по желание.
Спанакът се измива много добре и се нарязва. Лукът и чесънът се запържват леко в половината масло и се добавя спанакът. Като поомекне малко, към него се добавя спанакът. Като поомекнат зеленчуците се оставят настрани да изстинат.
В останалото масло се запържва брашното съвсем леко, колкото да пожълтее и се разрежда с прясното мляко . Вари се при непрекъснато бъркане до получаване на кашичка, която се оттегля от огъня да се поохлади, след което се добавят жълтъците. Белтъците се разбиват на сняг с щипка сол.
Смесват се задушеният спанак и сосът и като се поохлади сместа, се прибавя настърганият кашкавал . Добавят се белтъците, като се разбърква внимателно. Изсипва се в намаслена тавичка или в силиконава форма. Поръсва се с настъргания кашкавал. И се пече в предварителна загрята фурна на 200 гр.
За препоръчване е фурната да не се отваря по време на печенето. Когато се зачерви кашкавала , суфлето е готово. Да ви е сладко!!!
Ще се радвам ако имате възможност да погледнете официалния музикален канал на Севдалина и Валентин Спасови
https://www.youtube.com/channel/UCaCIS6R4QlOozo1u0Yp-DkA/about
Няма коментари:
Публикуване на коментар