Меденки
с пълнеж (от рецептите
на баба)
Необходими
продукти:
половин
чаена чаша зехтин или олио
половин
чаена чаша мед
2
яйца – (домашни по
възможност)
половин
чаена чаша захар
1
лъжичка сода
половин
пакетче канела
Брашно, колкото поеме до получаване на меко тесто. - около 470 грама
Брашно, колкото поеме до получаване на меко тесто. - около 470 грама
Меси
се с ръка .
Разделя се на 10 равни части. Всяка част
на още 10 и се правят малки топчета- около 9 грама всяко. Пекат
се в умерена фурна и още топли
се издълбават. Трохите се смачкват
хубаво и се замесват с малко прясно
мляко- около половин ч.ч. и 1 пак – 125 гр- меко масло и 1 с.л.
какао . Сместа трябва да стане по-рядка,
защото се попива после от меденките. (По желание можете да сложите и ситно натрошени орехови ядки). Стават много вкусни и съм сигурна , че
ще станал любими на вашите деца или
внуци!!!
Пропуснах да напиша, че е хубаво да се изчака поне 1 денонощие, за да омекнат, защото отначало са много твърди!
Пропуснах да напиша, че е хубаво да се изчака поне 1 денонощие, за да омекнат, защото отначало са много твърди!
Да
ви е сладко!
Ще се радвам ако имате възможност да погледнете официалния музикален канал на Севдалина и Валентин Спасови
https://www.youtube.com/channel/UCaCIS6R4QlOozo1u0Yp-DkA/about
Ще се радвам ако имате възможност да погледнете официалния музикален канал на Севдалина и Валентин Спасови
https://www.youtube.com/channel/UCaCIS6R4QlOozo1u0Yp-DkA/about
Този коментар бе премахнат от автора.
ОтговорИзтриване