вторник, 4 март 2014 г.

Пилешка кавърма с бяло вино

ПИЛЕШКА КАВЪРМА С БЯЛО ВИНО

Необходими продукти:
700 гр. пилешко месо – бяло
4-5 глави кромид лук
120 мл олио
1 зелена чушка
1-2 моркова
3-4 с.л. доматен сос или домашна апетитка
по желание може и гъби
3-4 скилидки чесън
250 мл – бяло вино
1-2 с. л бяло брашно
подправки – черен пипер на зърна, риган, босилек, ронена чубрица,червен пипер, сол
Месото се нарязва на дребно и се запържва в олиото, след това се слага и нарязания кромид, морковите, чушката (и евентуално ако сте решили да включите и гъби) малко като се позапържи се слагат подправките и чесъна, както и 1-2 с.л. и брашно с бялото вино. Сипва се в огнеопорен или глинен дълбок съд, долива се вода и се слага във фурната. Когато е готова кавърмата се поръсва с едро настърган кашкавал и с магданоз и се запича още около 5 мин.

Ще се радвам ако имате възможност да погледнете официалния музикален канал на Севдалина и Валентин Спасови 
 https://www.youtube.com/channel/UCaCIS6R4QlOozo1u0Yp-DkA/about

Няма коментари:

Публикуване на коментар