събота, 26 декември 2015 г.

ПОГАЧКА - ВЕНЕЦ



 

 
за тестото :
около 1 кг бяло брашно Екстра на София Мел   (пресято)
2 яйца
500 мл прясно мляко- леко затоплено
1 – 2 пак стевия ерилайт – 2 грама или 1 с.л. захар  

1 ч. л сол  - равна
1 с. л. олио или зехтин,
1 с.л.- оцет
1 пакетче суха мая – 11 гр.

За плънката: (беше пълна импровизация)
орехи- 45 грама -
сурови белени бадеми – 45 гр
110 гр- масло – меко
4 сухи домата, които накиснах с топла вода
7 маслини – обезкостени
Ядките и маслините се смилат с блендер и се смесват с мекото масло.

Тестото се омесва много добре (може на ръка или в тестобъркачка) и се оставя да втаса.
От него се отделя 1 кг тесто (с останалото направих пърленки) . Разточва се на правоъгълник с размери 30-60 см. Намазва се с плънката и се навива на руло, което се разрязва по дължина и се преплита, както е показано на снимката. Оставя се да втаса отново и се пече в загрята фурна на 180-200 градуса с вентилатор.
 ДА ВИ Е СЛАДКО!!!
Ще се радвам ако намерите малко време да посетите музикалния канал на Севдалина и Валентин Спасови - https://www.youtube.com/channel/UCaCIS6R4QlOozo1u0Yp-DkA
 


 




1 коментар: