събота, 19 декември 2015 г.

БЯЛ КАЧАМАК НА ФУРНА


 
Препоръчвам ви тази вкусотийка!
около 350 гр бяло брашно Класик на София Мел
1700 мл вода
2 средно големи картофа – обелени и разполовени
половин ч.л. сол (хималайска)
1 пак краве масло – 125 гр.
малко натрошено сирене
2 яйца
В тенжера сложих водата със солта , когато завря сложих и картофите. Наблюдавайте ги да не се сварят напълно- трябва да са полусварени. Слага наведнъж пресято бялото брашно без да се бърка и се правят малки кладенчета , благодарение на които се забулва брашното, за да стане парено и така ври на средно силен огън.

 
В огнеопорна тавичка с диаметър – 28 см изсипах разбитите яйца.
  Положих равномерно качамака, полях с горещото масло, поръсих със сирене и сложих тавичката в предварително загрятата фурна. Когато се позапече извадих тавичката с качамака. Стана много вкусен!!!
Да ви е сладко!!!


 


 






Няма коментари:

Публикуване на коментар