Препоръчвам ви тази
вкусотийка!
около 350 гр бяло брашно
Класик на София Мел
1700 мл вода
2 средно големи картофа
– обелени и разполовени
половин ч.л. сол
(хималайска)
1 пак краве
масло – 125 гр.
малко натрошено
сирене
2 яйца
2 яйца
В тенжера сложих
водата със солта , когато завря сложих
и картофите. Наблюдавайте ги да не се
сварят напълно- трябва да са полусварени.
Слага наведнъж пресято бялото брашно
без да се бърка и се правят малки
кладенчета , благодарение на които се
забулва брашното, за да стане парено и
така ври на средно силен огън.
В огнеопорна
тавичка с диаметър – 28 см изсипах
разбитите яйца.
Положих равномерно
качамака, полях с горещото масло, поръсих
със сирене и сложих тавичката в
предварително загрятата фурна. Когато
се позапече извадих тавичката с качамака.
Стана много вкусен!!!
Да ви е сладко!!!
Няма коментари:
Публикуване на коментар