Няма по- вкусна баница
от тази с домашно приготвените кори.
Макар, че изисква време си заслужава ,
поне на празници да се постараем и да
приготвим тази вкусотийка.
Небходими продукти:
1 кг
бяло брашно (за баница на
София Мел)
и допълнително
за разточване
около половин литър хладка вода
1 яйце
1 ч.л. сол
3 с.л. зехтин или
олио
1 ч.л. равна сода
бикарбонат
разтопено масло за поръсване на корите
За плънката:
тиква и захар
В 1 с.л. оцет се
прегасява содата.
Прави се кладенче,
в него се слагат продуктите и се замесва.
(аз омесих всичко в машинка за месене
на тесто ) Меси се около 40 мин (трябва
да стане стегнати и да има балончета
като се разреже). Трябва да се получи средно меко тесто, което да може да се точи. Когато вече е готово се отделят топки около
300 гр, които се разделя на 2 равни части
и разточват на дебели кръгчета с диаметър
около 18 см. Между двете се намазва с
масло и двойните кори се оставят да
„отпочинат“ върху чисто платно, като
се покриват с памучна кърпа. След това
се разточват на тънки кори, които
поръсваме най-напред с разтопено масло,
след това разпределяме равномерно едро
настърганата тиква – по-рехаво се
разпределя – не прекалявайте с тиквата, защото
ще стане глетава баницата. Поръсваме
захар и завиваме на тънко руло кората.
Нареждаме в голяма намаслена тава (или
в 2 по- малки). Преди да я сложим във фурната се поръсва отново с масло и захар. Печем в предварително загрята
фурна. Когато баницата се зачерви отгоре
и отдолу се изважда от фурната.
Покрива се с чиста памучна
кърпа. Става много вкусна (тази баница
е любима на моя син). Да ви е сладко!!!
Ще се радвам ако намерите
малко време да посетите музикалния
канал на Севдалина и Валентин Спасови
- https://www.youtube.com/channel/UCaCIS6R4QlOozo1u0Yp-DkA
Thanks for sharing, nice post!
ОтговорИзтриванеGiaonhan247 chuyên dịch vụ mua hàng hộ tphcm với chi tiết cách order hàng mỹ về Việt Nam uy tín hay hướng dẫn cách mua hàng amazon và chi tiết bảng giá ship hàng từ úc về việt nam uy tín, giá rẻ