Начин на приготвяне:
Замесва се средно твърдо
тесто. Празът и гъбите се
нарязва на ситно и се задушават с масло
или олио. Прибавя се каймата. Всичко се
запържва. Оставя се да изстине. Тестото
се разточва на тънка кора и се изрязват
кръгчета с чаша. Направих 2 вида пелмени.
Първи вид -плънка в едната половина и
кръгчетата се прегъват на две като
краищата се притискат с малка виличка.
Втори вид – с по-
малка чаша се оформят кръгове- в средата
се поставя от плънката и отгоре се слага
друго тестено кръгче и пак се притиска
с вилица.
Така получените пелмени се
нареждат в тава и се поставят във фризера
за около 1 час да замръзнат. В тенджера
се налива вода и се поставя дафинов
лист, черен пипер на зърна, 1-2 с.л. олио
и половин ч.л. сол (може да се добави зеленчу. Оставя се да заври. След завирането
на водата, се пускат замръзналите
пелмени. Когато са готови, те изплуват
отгоре (варят се 5-7 минути). Вадят се
внимателно с решетъчна лъжица и се
отцеждат. Сервират се топли с някакъв
сос или кетчуп.
ДА ВИ Е СЛАДКО!!!
Няма коментари:
Публикуване на коментар