НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
Брашно около 1 кг Класик
на София Мел
1 ч.л. сол- хималайска
3 с.л. зехтин или олио
500 мл прясно мляко
1с.л. оцет
11 грама суха мая
1 ч.л. захар или – 2 пак
( 2 грама
подсладител Стевия
Ерилайт)
2 яйца
разтопено масло за намазване
натрошено
сирене за плънката
1 жълтък-
разбит с малко прясно мляко за намазване
Тавичката е с диаметър 32 см.
Омесва се
много добре. Трябва да се получи по-твърдо
тесто, което се оставя да втаса. Отделих
една част – около 400 грама, която разточих
на правоъгълник с размери 60/20 см.
Намазах
с разтопено масло и поръсих с малко
сирене. Навих на руло. Отделих тесто
за плетката около 260 грама, разточих на
правоъгълник и направих процепите и
изплетох внимателно. За средата отделих
топка около 180 грама, която поръсих с
макови семенца, и още една топка с която
направих мрежичката.
За горното руло
отделих 295 грама като по същия начин го
разточих и го поръсих със сирене. Разточих
още една по- тънка кора , както е показано
на снимката. В долната част на погачата
направих листенца.
Намазах със зехтин
и оставих да втаса. Малко преди да а
сложа да се пече, я намазах с разбития
жълтък и поръсих със сусам. Пече се в
предварително загрята фурна на 180
градуса.
Да ви е
сладко!!!
https://www.youtube.com/channel/UCaCIS6R4QlOozo1u0Yp-DkA
Страхотна е!И благодаря за подробното описание!
ОтговорИзтриванеИ аз ви благодаря!
ОтговорИзтриване