вторник, 8 декември 2015 г.

СЕЛСКИ КУРАБИЙКИ

 
Бързи, лесни и вкусни! Много са подходящи за коледните празници!!!
Какви продукти са ви необходими:
4 яйца
1 ч.ч. захар (моята чаша е с вместимост 150 мл) – ако обичате повече сладко – увеличете малко количеството захар
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. сода
¾ ч.ч. зехтин или олио
2 ванилии
настъргана кора на 1 лимон
около 600 – 650 гр. пресято брашно (Класик на София Мел) за да се получи меко нелепещо тесто.
1 жълтък
кристална захар и ситно нарязани орехи за поръсване
Разбийте много добре яйцата със захарта, на тънка струйка добавете зехтина, киселото мляко със содата (преди да я сложа в киселото мляко я прегасявам с малко оцет) След това се добавят ванилиите и лимоновата кора. Тази смес сложих в тестобъркачката и започнах да добавям по малко от брашното. Оставих да се омеси. От тестото оформих топчета колкото орех (около 20 гр.) и ги наредих на по- голямо разстояние върху намаслена хартия за печене. 


Намазах ги с разбития жълтък и ги поръсих със захарта и нарязаните орехи. Върху някои от курабийките сложих по 1 цяла ядка. Изпекох ги в загрята фурна на 180 гр. с вентилатор. 


Когато се зачервят вече са готови.
Да ви е сладко!!! 
 


Няма коментари:

Публикуване на коментар