Необходими
продукти:
230 гр
кашкавал
70 гр. сирене
54 гр.
топено сирене
100 гр.
бяло брашно - аз го препичам преди употреба
4 яйца
1-2 скилидки
чесън- счукани (може и без чесън)
1 кофичка
кисело мляко
ронена
чубрица на вкус
млян черен
пипер на вкус
1 с.л. масло
1 с.л. олио
Кашкавалът
се настъргва на едро ренде. Сиренето
се натрошава, а топеното сирене се
нарязва на малки късчета. Смесват се
заедно с брашното и се разбърква добре.
Яйцата се разбиват и се добавя млякото
към тях. Тази смес се изсипва към
кашкавалената смес и се разбърква
вниматолено. Добавят се подправките.
В стъклена
огнеопорна тавичка с диаметър 25 см
сложих маслото и олиото и я сложих в
загрятата фурна. След като тавичката
се загрее малко, се изсипва сместа в
нея. По желание се дабяват маслини.
Пече се до златисто.
Да ви е
сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар