Тези
малини ми ги подари леля Данче от
гр.Сапарева баня, която ги отглежда
целогодишно и има в изобилие. (да
си призная за първи път виждам свежи
малини през есента).
Необходими
продукти:
За
масленото тесто
250 г
бяло брашно
150 г
краве масло
75 г
захар – (аз заместих половината захар
с 10 г подсладител Стевия Ерилайт –
предлага се в магазините на Кауфланд)
1-2 пак. ванилия
1-2 пак. ванилия
1 щипка
сол
1 жълтък
За
плънката :
350 г
свежи малини
мед
–около 2 с.л.
1
праскова
кристална
захар за поръсване
Начин
на приготвяне
Сложете
брашното в дълбок съд. По края наредете
маслото, нарязано на парчета. Поръсете
захарта и солта върху брашното, след
това прибавете жълтъка. Разбъркайте
всички съставки с миксер, като го движите
в посока отвътре навън. Поръсете малко
брашно на равна повърхност и размесете
тестото с ръце. Направете тестена топка,
завийте я във фолио. Поставете я в
хладилник най- малко за 1 час. След това
разточете и сложете във форма с падащо
дъно и диаметър 23 см.
Преди това се
полага намазнена хартия за печене.
Разпределете равномерно тестото по
дъното и стените на формата.
Сложете
малините, поръсете ги с кристална захар
и ги полейте с малко мед. От резенчетата
праскови изрежете дъгички и украсете.
Пече
се в загрята на 170 градуса фурна.
Ще се
радвам ако намерите малко време да
посетите музикалния канал на дуета
Севдалина и Валентин Спасови
https://www.youtube.com/channel/UCaCIS6R4QlOozo1u0Yp-DkA
Няма коментари:
Публикуване на коментар