неделя, 4 октомври 2015 г.

ПАЙ С МАЛИНИ И ПРАСКОВИ


Тези малини ми ги подари леля Данче от гр.Сапарева баня, която ги отглежда целогодишно и има в изобилие. (да си призная за първи път виждам свежи малини през есента).
Необходими продукти:
За масленото тесто
250 г бяло брашно
150 г краве масло
75 г захар – (аз заместих половината захар с 10 г подсладител Стевия Ерилайт – предлага се в магазините на Кауфланд)
1-2 пак. ванилия

 




1 щипка сол
1 жълтък
За плънката :
350 г свежи малини
мед –около 2 с.л.
1 праскова
кристална захар за поръсване
Начин на приготвяне
Сложете брашното в дълбок съд. По края наредете маслото, нарязано на парчета. Поръсете захарта и солта върху брашното, след това прибавете жълтъка. Разбъркайте всички съставки с миксер, като го движите в посока отвътре навън. Поръсете малко брашно на равна повърхност и размесете тестото с ръце. Направете тестена топка, завийте я във фолио. Поставете я в хладилник най- малко за 1 час. След това разточете и сложете във форма с падащо дъно и диаметър 23 см. 
 
Преди това се полага намазнена хартия за печене. Разпределете равномерно тестото по дъното и стените на формата. 


Сложете малините, поръсете ги с кристална захар и ги полейте с малко мед. От резенчетата праскови изрежете дъгички и украсете.
Пече се в загрята на 170 градуса фурна.

Ще се радвам ако намерите малко време да посетите музикалния канал на дуета Севдалина и Валентин Спасови
https://www.youtube.com/channel/UCaCIS6R4QlOozo1u0Yp-DkA




Няма коментари:

Публикуване на коментар