сряда, 30 септември 2015 г.

ЯБЪЛКОВ СЛАДКИШ С КОТЕШКИ ЕЗИЧЕТА


                                                                    
Тази година имаме много хубави ябълки в градината и за пореден път се изкушавам да направя сладкиш с ябълки. Този стана превъзходен - препоръчвам ви го!!!
Необходими продукти:
брашно - около 50 г
захар 90 г- (половината от захарта заместих с 11 гр. подсладител Стевия ерилайт  - предлага се в магазините на Кауфланд )

котешки езичета – 23 бр.
4 яйца
2 ванилии
1 бакпулвер
краве масло – 125 гр.
4 средно големи  ябълки –( около 420 гр. беше теглото на нарязаните кубчета)
около 55 гр. ситно нарязани орехи.
Стафиди – не много
Наредих котешките езичета във форма с подвижен ринг  (с диаметър 25 см) върху хартия за печене. Залях ги с разтопеното масло. Обелих и нарязах ябълките на кубчета, прибавих към тях нарязаните орехи, стафидите и всичко това положих върху котешките езичета.



 
Яйцата ги разбих със захарта и подсладителя, добавих ванилията, брашното и бакпулвера. С тази смес залях кубчетата и сложих формата във загрята на 180 градуса фурна с вентилатор. Пече се до златисто, но все пак трябва да се провери след 20- та минута с клечка.
Като се извади сладкише се оставя да изстине и след това по желание се поръсва с пудра захар. Ако имате търпение да изчакате 3 часа – сладкишът омеква. Да ви е сладко!!!

 Ще се радвам ако намерите малко време да посетите музикалния канал на Севдалина и Валентин Спасови - https://www.youtube.com/channel/UCaCIS6R4QlOozo1u0Yp-DkA


1 коментар:

  1. Parabéns!!!Incrível esse belíssimo pão!!!!!
    Amei lindo de viver e muito gostoso.espero receber novidades no meu e-mail.

    ОтговорИзтриване