Необходими продукти:
1 ч.чаша – царевично
брашно на София Мел
3 ч.чаши – вода
Сол
Масло – 100 г
Кашкавал около 100 г
3 ч.чаши – вода
Сол
Масло – 100 г
Кашкавал около 100 г
пармезан по желание
При този вариант
царевичното брашно се слага постепенно,
а не наведнъж.
Водата се слага да
заври, подсолява се. Царевичното брашно
се пресява и постепенно на тънка струйка
се изсипва във врящата вода при
непрекъснато бъркане.
Когато вече е
сварен, качамакът се разстила в тавичка
или голяма чиния. Залива се с разтопеното
масло и се гарнира по желание със
сирене, кашкавал, пармезан или др.
Izglezda prekrasen.Badete blagoslovena!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви!
Изтриване