вторник, 15 септември 2015 г.

СЛАДКИШ СЪС СИНИ СЛИВИ


ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ВКУСЕН СЛАДКИШ!!!
Небходими продукти:
 около 150- 160 гр. бяло брашно Екстра на София Мел
40 гр. пшенично нишесте
140 гр. краве масло – меко
5 яйца – от тях се отделят 2 белтъка, които се слагат в хладилника
200 гр. захар ( 100 грама от захарта замених с 25 гр.  подсладител Стевия Ерилайт, )
1 пак. бакпулвер
1 с.л. вермут - ако нямате - може да използвате и някакъв домашен ликьор
2 пак. ванилия
20 бр. сини сливи -( може да се използват и други плодове)
Маслото, което беше омекнало на стайна температура го разбих с 50 гр. захар и 12 гр подсладител- равнява се на  50 гр. кристална захар ( този подсладител се предлага в магазините на Кауфланд). Постепенно се добавят и разбитите яйца, пресятото брашно, нишестето, бакпулвера и ванилиите. Най- накрая се добавя и 1 с.л. вермут.
Получената смес се разстила равномерно върху намазнена хартия за печене в тавичка с диаметър 27 см.Нареждат се изчистените и нарязани на половинки сини сливи(средата е отдолу ) Пече се на 180 градуса около 25 мин. с вентилатор (фурната не се загрява предварително ) През това време белтъците се разбиват на сняг с 1 с.л. лимонов сок, 50 гр. захар, 13 гр. Стевия Ерилайт. 5 мин. преди да се извади окончателно, сладкишът се застила с разбитите белтъци и се допича. Като изстине по желание може да се поръси с пудра захар.
Да ви е сладко!!!

 Ще се радвам ако намерите малко време да посетите музикалния канал на Севдалина и Валентин Спасови - https://www.youtube.com/channel/UCaCIS6R4QlOozo1u0Yp-DkA

Няма коментари:

Публикуване на коментар