Небходими продукти:
около 150- 160 гр. бяло брашно
Екстра на София Мел
40 гр. пшенично нишесте
140 гр. краве масло –
меко
5 яйца – от тях се отделят
2 белтъка, които се слагат в хладилника
200 гр. захар (
100 грама от
захарта замених с 25 гр. подсладител
Стевия Ерилайт, ) –
1 пак. бакпулвер
1 с.л. вермут - ако нямате - може да използвате и някакъв домашен ликьор
2 пак. ванилия
20 бр. сини сливи -( може да се използват и други плодове)
Маслото, което беше
омекнало на стайна температура го разбих
с 50 гр. захар и 12 гр подсладител- равнява
се на 50 гр. кристална захар (
този подсладител се
предлага в магазините на Кауфланд).
Постепенно се добавят и разбитите яйца,
пресятото брашно, нишестето, бакпулвера
и ванилиите. Най- накрая се добавя и 1
с.л. вермут.
Получената
смес се разстила равномерно върху
намазнена хартия за печене в тавичка с
диаметър 27 см.Нареждат се изчистените
и нарязани на половинки сини сливи(средата
е отдолу ) Пече се на 180 градуса около
25 мин. с вентилатор (фурната
не се загрява предварително )
През това време белтъците се разбиват
на сняг с 1 с.л. лимонов сок, 50 гр. захар,
13 гр. Стевия Ерилайт. 5 мин. преди да се
извади окончателно, сладкишът се застила
с разбитите белтъци и се допича. Като изстине
по желание може да се поръси с пудра
захар.
Да ви е
сладко!!!
Ще се радвам ако намерите
малко време да посетите музикалния
канал на Севдалина и Валентин Спасови
- https://www.youtube.com/channel/UCaCIS6R4QlOozo1u0Yp-DkA
Няма коментари:
Публикуване на коментар