неделя, 20 септември 2015 г.

ШОКОЛАДОВО СУФЛЕ


За първи път правя такова суфле и понеже ми се стори много лесна тази рецепта ( видях я в кулинарно списание), реших да пробвам. Стана страхотно!
Необходими продукти:
200 гр. натурален шоколад – аз имах под ръка млечен
200 гр. масло
100 гр. захар – вместо нея използвах 25гр. натурaлeн подсладител Стевия Ерилайт -  предлага се в магазините на Кауфланд.

4 яйца
40 гр. брашно – използвах брашно за кекс на София Мел
2 пак. ванилия
кората на 1 лимон или портокал

Разтопих на водна баня шоколада, маслото и подсладителя. След като се охлади сместа, прибавих разбитите яйца и разбърках добре. Накрая добавих пресятото брашно,ванилиите и ситно настърганата кора.
В намазнени и набрашнени еднократни форми за мъфини изсипах сместа и оставих 6 - те формички във фризера за 1 ч и половина.
Изпекох суфлетата в предварително загрята фурна на 220 гр. 
Да ви е сладко!!!

 Ще се радвам ако намерите малко време да посетите музикалния канал на Севдалина и Валентин Спасови - https://www.youtube.com/channel/UCaCIS6R4QlOozo1u0Yp-DkA

1 коментар:

  1. Суфлето трябва да е с течен център и печенето е много внимателно , между 8-10 Мин. Не трябва да са замразени преди печене , може веднага да се пекат. Просто се съхраняват във фризера. Аз си вадя по две-три .

    ОтговорИзтриване