Кашата, която виждате
на снимката стана изключително вкусна.
Така си я спомням от детството ми. Много
лесна е за приготвяне и горещо ви я
препоръчвам. Царевичното брашно на София Мел е
изключително качествено.
Използвах около 500 мл.
прясно мляко и 300 мл вода, (сол
на вкус) – от която отделих около
150 мл в която разбих с миксер предварително
брашното- около 70 гр. Така получената студена
кашичка прецедих през по- широка цедка
и когато млякото и останалата вода
завряха на тънка струйка я изсипах при
непрекъснато бъркане и на по- ниска
температура.
Преди да се отстрани от котлона се слага бучка масло. Поднася се топла – по желание с крутони, пармезан или сирене.
Преди да се отстрани от котлона се слага бучка масло. Поднася се топла – по желание с крутони, пармезан или сирене.
Няма коментари:
Публикуване на коментар