четвъртък, 3 септември 2015 г.

ЦАРЕВИЧНА КАША С ПРЯСНО МЛЯКО




Кашата, която виждате на снимката стана изключително вкусна. Така си я спомням от детството ми. Много лесна е за приготвяне и горещо ви я препоръчвам. Царевичното брашно на София Мел е изключително качествено.
Използвах около 500 мл. прясно мляко и 300 мл вода, (сол на вкус) – от която отделих около 150 мл в която разбих с миксер предварително брашното- около 70 гр. Така получената студена кашичка прецедих през по- широка цедка и когато млякото и останалата вода завряха на тънка струйка я изсипах при непрекъснато бъркане и на по- ниска температура.
Преди да се отстрани от котлона се слага бучка масло. Поднася се топла – по желание с крутони, пармезан или сирене.

Няма коментари:

Публикуване на коментар