Да ви кажа малко със
страх започнах да ги правя тези равиоли.
Това беше първи опит и не бях сигурна
дали ще се справя. За моя изненада –
станаха изключително сполучливи и
вкусни!
Необходими продукти
- вода – 100 мл
- 70 г масло
по желание черен пипер
Направих твърдо тесто
от пресятото брашно, 2 яйца, водата и
щипка сол. Покрих с памучна кърпа и го
оставих около 30 мин да престои. След
това го разделих на 4 равни части, които
разточих колкото е голяма формата за
равиоли.
(Тази форма си я
закупих от едни немски магазин в Пловдив.
)Подготвя се и плънката от сиренето,
1 разбито яйце, малко настърган
"Пармезан" и черния пипер. Върху
едната кора се поставя по 1 лъжичка
плънка и накрая намазах тестото между
плънките с другото разбито яйце. Покрих
с другата кора и внимателно с малката
точилка разточих горната кора, така че
да се оформят равиолите. Варят се
последователно на части във вряща
подсолена вода, след като изплуват на
повърхността се варят се още около 3-4 минути, изваждат се с решетъчна лъжица,
поставят се в огнеупорни чинии, заливат
се с масло, поръсват се с настъргано
сирене
"Пармезан" и се държат в гореща фурна, докато се сварят останалите равиоли. Поднасят се горещи залети със сос по желание.
"Пармезан" и се държат в гореща фурна, докато се сварят останалите равиоли. Поднасят се горещи залети със сос по желание.
ДА ВИ Е СЛАДКО!!!
Ще се радвам ако намерите
малко време да посетите музикалния
канал на Севдалина и Валентин Спасови
- https://www.youtube.com/channel/UCaCIS6R4QlOozo1u0Yp-DkA
Няма коментари:
Публикуване на коментар