вторник, 4 август 2015 г.

РАВИОЛИ СЪС СИРЕНЕ


Да ви кажа малко със страх започнах да ги правя тези равиоли. Това беше първи опит и не бях сигурна дали ще се справя. За моя изненада – станаха изключително сполучливи и вкусни!
Необходими продукти
  • около 315 г брашно – Екстра на София Мел
  • вода – 100 мл
  • 4 бр. яйца
  • 70 г масло
  • сирене "Пармезан"
        160 г сирене
 по желание черен пипер
  • сол
Направих твърдо тесто от пресятото брашно, 2 яйца, водата и щипка сол. Покрих с памучна кърпа и го оставих около 30 мин да престои. След това го разделих на 4 равни части, които разточих колкото е голяма формата за равиоли.







 (Тази форма си я закупих от едни немски магазин в Пловдив. )Подготвя се и плънката от сиренето, 1 разбито яйце, малко настърган "Пармезан" и черния пипер. Върху едната кора се поставя по 1 лъжичка плънка и накрая намазах тестото между плънките с другото разбито яйце. Покрих с другата кора и внимателно с малката точилка разточих горната кора, така че да се оформят равиолите. Варят се последователно на части във вряща подсолена вода, след като изплуват на повърхността се варят се още около 3-4 минути, изваждат се с решетъчна  лъжица, поставят се в огнеупорни чинии, заливат се с масло, поръсват се с настъргано сирене

"Пармезан" и се държат в гореща фурна, докато се сварят останалите равиоли. Поднасят се горещи залети със сос по желание. 
 ДА ВИ Е СЛАДКО!!!

  Ще се радвам ако намерите малко време да посетите музикалния канал на Севдалина и Валентин Спасови - https://www.youtube.com/channel/UCaCIS6R4QlOozo1u0Yp-DkA


Няма коментари:

Публикуване на коментар