вторник, 4 август 2015 г.

СЛАДКИШ С ЯБЪЛКИ


Необходими продукти:
4-5 яйца
100 гр. кристална захар и  35 грама Стевия Ерилайт (равняват се на 140 грама захар)
 
150 мл – зехтин (може и олио)
2 ч.ч брашно за кекс на София Мел. (около 200 гр.)- пресято
1 бакпулвер (на Йоткер)
1 ванилия
1 кг ябълки (кисели)– обелени и настъргани на едро (може и на малки кубчета)
орехови ядки около 95 гр– нарязани на едро (не смляни)
1 ч.л . канела за ябълките
Яйцата се разбиват заедно с подсладителя, захарта и ванилията и след това на струйка се добавя постепенно зехтина. Сместа се изсипва в дълбок съд и постепенно се добавя пресятото брашно с бакпулвера се бърка внимателно с лъжица до получаване на гладка смес. Настърганите ябълки се объркват с ореховите ядки и канелата и се слагат в сместа. Разбърква се хубаво и се изсипва в тавичка с намаслена хартия и се пече около 30 мин на 180 градуса с вентилатор. Като изстине се нарязва с чаша или на ромбоиди. По желание се поръсва с пудра захар. Да ви е сладко!!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар