Брашно за кекс
на София Мел – около 170 гр.
3 яйца
300 мл прясно мляко
щипка сол
1 с.л. зехтин или
олио
1 пак. Стевия
Ерилайт – 1 гр- се равнява на 4 грама
захар
масло за намазване
кашкавал за
поръсване
за плънката :
сирене около 80
грама
1 яйце
1 яйце
1 настъргана
тиквичка
2 малки
моркова – сварени и нарязани на кубчета
чубрица
и риган по малко
Разбиваме яйцата
и последователно прибавяме прясното
мляко, брашното, солта, подсладителя и
зехтина. Трябва да се получи гладка
смес. Ако се наложи прецедете я.
Сложете тигана
за палачинки да се загрее на среден
огън и намажете с маслото. Изпечете
палачинките и намазвайте веднага с
масло. От тази смес получих 8 бр. палачинки.
Една част от тях намазах с мед и орехи,
а друга част направих с плънка от
настърганата тиквичка, която запържих
леко с мазнина и след като изстина
смесих със разбитото яйце, сиренето и варените моркови.
Запекох ги във загрята на 220 градуса
фурна с вентилатор и 5 мин. преди да ги
извадя ги поръсих с настърган кашкавал.
Получи се много вкусен ордьовър. Да ви
е сладко!!!
Ще се радвам ако
намерите малко време да посетите
музикалния канал на Севдалина и Валентин
Спасови -
https://www.youtube.com/channel/UCaCIS6R4QlOozo1u0Yp-DkA
Няма коментари:
Публикуване на коментар