Обожавам тези сладки- спомен от моето детство. Моята баба ги правеше с домашно краве масло и всичко слагаше на око, докато се получи меко тесто. Просто ги наричаше татлии. Правила съм ги много пъти, но сега едва публикувам рецепта и се постарах да не ги правя на око. Моите деца също много ги харесват. Станаха изключително сполучливи- надявам се да ви харесат и на вас.Те са малки калорични бомбички, но когато се правят рядко можем да си ги позволим.
Необходими продукти:
Необходими продукти:
около 450 гр.
бяло брашно (Екстра на София Мел) -
250 гр.
краве масло – престояло на стайна
температура
За
сиропа:
500 гр. кристална
захар
1 л.
вода
1 щипка
лимонтозу -или 2 с.л.лимонов сок
Замесва
се тесто от брашното и маслото. Оформят
се еднакви елипси по 40 грама. Нареждат
се върху суха хартия за печене. Преди това обаче обратната страна на всяка татлия се натиска леко с пръст в центъра, за да може сиропа да попие по- лесно и долната страна.
С малка
виличка се гравират и се слагат да се
пекат ( в предварително загрята фурна на
180 градуса)а до порозовяване.
През
това време пригответе захарния сироп
от водата, захарта и лимонената киселина.
Вари се до сгъстяване. Още топъл се
изсипва върху изстиналите татлии и така
престояват една нощ.
Да ви
е сладко!!!
Ще се радвам ако намерите
малко време да посетите музикалния
канал на Севдалина и Валентин Спасови
- https://www.youtube.com/channel/UCaCIS6R4QlOozo1u0Yp-DkA
Merhabalar, şuruplu tatlılara bayılırım. Şuruplu tatlınızın çok leziz, çok iştah açan bir görüntüsü var. Ellerinize sağlık.
ОтговорИзтриванеSaygılar.
Tova e patent na grad Peshtera.
ОтговорИзтриване