сряда, 21 октомври 2015 г.

СОЛЕНИ МЪФИНИ С МАСКАРПОНЕ И МАСЛИНИ



                                                    
Необходими продукти :
За тестото:
бяло брашно Екстра на София мел – около 460- 470 гр.
2 грама Стевия Ерилайт на фирма Нико - те заместват 8 грама захар (има го в магазините на Кауфланд)
 
1 пак суха мая от 7 гр
200 – 210 мл прясно мляко
1 ч.л. сол- равна (аз използвам хималайска)
2 яйца – отделяме 1 жълтък за намазване.
100 мл зехтин или олио
1 с.л. оцет
За плънката
около 210 гр. маскарпоне
7-8 маслини - почистени и нарязани на дребно
2 варени яйца - настъргани на едро
по желание може да добавите малко сол към плънката
сусам за поръсване
всички съставки се объркват и плънката е готова

Омесва се тестото и се оставя да отпочине около 20 мин. След това се разделя на 12 равни части. Разточва се на тънка правоъгълна кора с размери 14 на 18 см.




 В другата половина се слага от плънката . Навива се на руло и се оформя на охлюв. Така се нареждат във форма за мъфини. Намазват се с разбития жълтък и се поръсва със сусам. Пече се във предварително загрята фурна на 190 градуса с вентилатор. Станаха изключително вкусни!!!

Ще се радвам ако харесате страничката във фейсбук:
https://www.facebook.com/%D0%92%D0%BA%D1%83%D1%81%D0%BD%D0%B8-%D0%B8%D0%B7%D0%BA%D1%83%D1%88%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%8F-508978155842414/?ref=bookmarks

както и  да посетите музикалния канал на Севдалина и Валентин Спасови -   https://www.youtube.com/channel/UCaCIS6R4QlOozo1u0Yp-DkA






Няма коментари:

Публикуване на коментар