Необходими
продукти :
За тестото:
бяло брашно Екстра
на София мел – около 460- 470 гр.
2 грама Стевия
Ерилайт на фирма Нико - те заместват 8
грама захар (има го в магазините на Кауфланд)
1 пак суха мая от
7 гр
200 – 210 мл прясно
мляко
1 ч.л. сол- равна
(аз използвам
хималайска)
2 яйца –
отделяме 1 жълтък за намазване.
100 мл зехтин
или олио
1 с.л. оцет
За плънката
около 210
гр. маскарпоне
7-8 маслини
- почистени и нарязани на дребно
2 варени
яйца - настъргани на едро
по желание
може да добавите малко сол към плънката
сусам за
поръсване
всички
съставки се объркват и плънката е готова
Омесва се
тестото и се оставя да отпочине около
20 мин. След това се разделя на 12 равни
части. Разточва се на тънка правоъгълна
кора с размери 14 на 18 см.
В другата
половина се слага от плънката . Навива
се на руло и се оформя на охлюв. Така
се нареждат във форма за мъфини. Намазват
се с разбития жълтък и се поръсва със
сусам. Пече се във предварително загрята
фурна на 190 градуса с вентилатор. Станаха изключително вкусни!!!
Ще се радвам ако харесате страничката във фейсбук:
https://www.facebook.com/%D0%92%D0%BA%D1%83%D1%81%D0%BD%D0%B8-%D0%B8%D0%B7%D0%BA%D1%83%D1%88%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%8F-508978155842414/?ref=bookmarks
както и да
посетите музикалния канал на Севдалина
и Валентин Спасови -
https://www.youtube.com/channel/UCaCIS6R4QlOozo1u0Yp-DkA
Няма коментари:
Публикуване на коментар