понеделник, 19 октомври 2015 г.

КАЛЦОНЕ С ГЪБИ И МАСКАРПОНЕ

 
Тестото, което използвах е това, което правя  за  погачи, мекици, сиренки  и др. От тази доза могат да се направят 5 бр.
Аз направих 2 пици , а с останалото тесто направих розички с гъби, които изпекох във форми за мъфини и геврече.
За тестото:
Бяло брашно Ола на София Мел - около 710 гр
1 пак. суха мая – 11 гр.
400 мл прясно мляко (може половината да е вода)
1 ч.л. равна - хималайска сол
2 пакетчета Стевия (2 грама ) на фирма Нико – те се равняват на 8 гр. захар
1 с.л. оцет
1 с.л. зехтин
За плънката:
гъби – печурки – може и други
маскарпоне
пармезан
кашкавал за поръсване
зехтин или олио за намазване
Омесва се и полученото тесто се оставя да втаса.
След това отделих 2 топки по 220 грама
Разточих се с диаметър 24 см. Едната половина се намазва с маскарпоне, след това се нареждат задушените гъби (на едро нарязани), настъргва се кашкавал, поръсва се 1 с.л. пармезан и най- накрая се добавя и кетчуп, може и лютеница или доматен сос.


 Прихлупва се пицата. Надупчва се леко с вилица на няколко места.   Намазва се  със смес от зехтин, кетчуп и 1 ч.л. чесън на прах. Преди да се извади се поръсва с пармезан по желание.
Да ви е сладко!
Не забравяйте да посетите музикалния канал на Севдалина и Валенин Спасови :
https://www.youtube.com/channel/UCaCIS6R4QlOozo1u0Yp-DkA 


3 коментара:

  1. Страхотна рецепта! Станаха много вкусни. Позволих си да добавя кисели краставички, церевица и пилешко филе

    ОтговорИзтриване
  2. Страхотна рецепта! Станаха много вкусни. Позволих си да добавя кисели краставички, церевица и пилешко филе

    ОтговорИзтриване