Тестото, което използвах е това, което правя за погачи, мекици, сиренки и др.
От тази доза могат да се
направят 5 бр.
Аз направих
2 пици , а с останалото тесто направих
розички с гъби, които изпекох във форми
за мъфини и геврече.
За тестото:
Бяло брашно Ола на
София Мел - около 710 гр
1 пак. суха мая – 11 гр.
400 мл прясно мляко
(може половината да е вода)
1 ч.л. равна - хималайска
сол
2 пакетчета Стевия (2
грама )
на фирма Нико – те се равняват на 8 гр.
захар
1 с.л. оцет
1 с.л. зехтин
За плънката:
гъби – печурки – може
и други
маскарпоне
пармезан
кашкавал за поръсване
зехтин или олио за
намазване
Омесва се и полученото
тесто се оставя да втаса.
След това отделих 2 топки по 220 грама
Разточих се с диаметър
24 см. Едната половина се намазва с маскарпоне, след това се нареждат
задушените гъби (на едро
нарязани), настъргва
се кашкавал, поръсва се 1 с.л. пармезан
и най- накрая се добавя и кетчуп, може
и лютеница или доматен сос.
Прихлупва
се пицата. Надупчва се леко с вилица на няколко места. Намазва се със смес
от зехтин, кетчуп и 1 ч.л. чесън на прах.
Преди да се извади се поръсва с пармезан
по желание.
Да ви е
сладко!
Не забравяйте да посетите музикалния канал на Севдалина и Валенин Спасови :
https://www.youtube.com/channel/UCaCIS6R4QlOozo1u0Yp-DkA
Страхотна рецепта! Станаха много вкусни. Позволих си да добавя кисели краставички, церевица и пилешко филе
ОтговорИзтриванеСтрахотна рецепта! Станаха много вкусни. Позволих си да добавя кисели краставички, церевица и пилешко филе
ОтговорИзтриванеРадвам се , че ви е харесала!
Изтриване