НЕОБХОДИМИ
ПРОДУКТИ
брашно (пресято) –
около 300 гр.
180 гр кисело
мляко
1 ч.л. сода
бикарбонат
2 ч.л.
захар
2
яйца
сирене -
около 70
грама -настъргано
1-2 с.л зехтин
или олио
олио за
пържене
В
тестобъркачката слагам киселото мляко
, содата- прегасена с оцет, яйцата, , захарта
, олиото (или зехтина) и пресятото брашно. Ако се меси на ръка се прави кладенче с брашното и се добавят останалите продукти. Малко по-
късно добавям и настърганото сирене.
Ако тестото стане меко, може да се добави
допълнително. След като се омеси тестото
се разточва на кора с размер на
правоъгълник. Оформят се по желание -
като ромбоиди или с формички за сладки.
Пържат се
в нагорещено олио. В голяма чиния вече
изпържените бухтички се слагат върху
хартия – от кухненска ролка или салфетки.
По желание се поднасят със сладко или
с пудра захар. Да ви е сладко!
Ще се радвам ако имате време да посетите музикалния канал на
Севдалина и Валентин Спасови - https://www.youtube.com/channel/UCaCIS6R4QlOozo1u0Yp-DkA
а брашното пресява ли се със сито
ОтговорИзтриванеда - винаги го пресявам
Изтриванеekstra
ОтговорИзтриване