РЕШИХ ДА НАПРАВЯ ЕДИН ЕКСПЕРИМЕТ И СЕ ПОЛУЧИ МНОГО ВКУСЕН КАЧАМАК!
В дълбока тенжера се слага вода около 2.100- 2.200 л . Когато заври се слагат 3-4 средно големи обелени и разполовени картофи и сол на вкус . Когато станат полусварени се слага пресято ( като преди това сме смесили 350 гр царевично брашно – (не грис) и бяло брашно 250 гр.) и се правят малки кладенчета , благодарение на които се забулва брашното, за да стане парено и така ври –( не можах да засека точно, но мисля че беше повече от 50 мин. )на средно силен огън. Когато се махне тенжерата от печката, всичко това се обърква с точилка много добре, мисля че тук ще трябва да се намеси и мъжка ръка. Не трябва да остават грудки от брашното .
В дълбока тенжера се слага вода около 2.100- 2.200 л . Когато заври се слагат 3-4 средно големи обелени и разполовени картофи и сол на вкус . Когато станат полусварени се слага пресято ( като преди това сме смесили 350 гр царевично брашно – (не грис) и бяло брашно 250 гр.) и се правят малки кладенчета , благодарение на които се забулва брашното, за да стане парено и така ври –( не можах да засека точно, но мисля че беше повече от 50 мин. )на средно силен огън. Когато се махне тенжерата от печката, всичко това се обърква с точилка много добре, мисля че тук ще трябва да се намеси и мъжка ръка. Не трябва да остават грудки от брашното .
В намазнена
тавичка се разстила качамака като се
правят малки кладенчета (
или в случая аз го сложих във силиконова
форма – като поръсих по средата натрошено
сирене и топено масълце )
и се полива с масло. Като се напълни формата отново поръсих със сирене и масло и запекох качамака около 10 мин във фурната.
Гарнира се по
желание със сирене, пръжки, мед, сладко
или др. И се консумира с айрянче!
Няма коментари:
Публикуване на коментар