Това е една от любимите
ми закуски от моето детство. Така ги
правеше баба ми, която живее в Родопите
и е почти на 100 години. Никога не съм я
виждала да мери продуктите – т. е. всичко
правеше на око. Аз се постарах все пак
предложа рецептата с приблизителни
грамажи, за да може всеки, който ги прави
за първи път да се справи.
Необходими продукти:
около 190 г брашно (аз
използвах на Екстра на София мел )
400 гр. кисело
мляко – по възможност домашно
2 яйца
1 равна супена
лъжица сода бикарбонат – прегасявам я
с малко оцет
1 с. л. захар
щипка сол
масло за намазване
– за да са по-вкусни е добре да използвате
домашно
Разбийте яйцата
и ги разбъркайте с киселото мляко,
солта, захарта и содата и най-накрая брашното. Трябва да се получи кексово тесто. Печете на сач,
добре намазан с масло- първо от от едната
страна, а след това и от другата.Може и на тиган за палачинки да се пече.
Следа като се
опече марудникът се намазва обилно с
маслото и по желание може да се поднесе
със сладко или със сирене.
Да ви е сладко!!!
Ще се радвам ако намерите малко време да посетите музикалния канал на Севдалина и Валентин Спасови - https://www.youtube.com/channel/UCaCIS6R4QlOozo1u0Yp-DkA
Ще се радвам ако намерите малко време да посетите музикалния канал на Севдалина и Валентин Спасови - https://www.youtube.com/channel/UCaCIS6R4QlOozo1u0Yp-DkA
Няма коментари:
Публикуване на коментар