неделя, 12 юли 2015 г.

РУЛО С МАЛИНОВО ЖЕЛЕ




Продукти:
За блата:
5 яйца- аз използвах домашни
вместо захар ( 140 гр. )- използвах подсладител Стевия Ерилайт - 35 грама

около 1 ч.ч. брашно – използвах на София мел за кекс -
5 с. л. зехтин - може и олио
щипка сол
2 ванилии
Разделих белтъците и жълтъците . Към белтъците добавих щипка сол и ги разбих на сняг с миксер. Жълтъците със захарта  подсладителя разбих на ръка много добре. Добавих зехтина и продължих да бия . Сложих ванилиите. Смесих разбитите белтъци с жълтъчната смес и разбърках внимателно, след което добавих брашното. За шарката отделих малка част от сместа, в която добавих 1 с.л. какао за сладкиши. Върху намаслена пергаментова хартия най- напред направих произволни форми с какаовата смес, след това с лъжица разпределих останалата жълта. Във загрята фурна на 180 градуса с вентилатор изпекох до леко зачервяване. Извадих готовия блат. Сложих го заедно с хартията върху навлажнена памучна кърпа , навих го на руло и след няколко минути внимателно го отлепих от хартията и сложих нова суха пергаментова хартия, с която отново навих блата на руло и го оставих да изстине така.
Малиновото желе направих по този начин :
Изцедих сока от току що набраните малини (около 1.700 кг ), разтворих около 300 гр. захар и 80 гр. подсладител Стевия Ерилайт и го сложих да ври на бавен огън. Имах под ръка малко диви ягоди и ги добавих за аромат. Когато се сгъсти добавих 1 пак лимонена киселина и оставих да изстине. Част от това желе използвах за рулото.
Реших да не намазвам рулото отгоре, защото нямаше да се види шарката.

Внимателно се развива рулото и се намазва равномерно с желето, може да се използва и шипков мармалад.
Трябва да престои поне 2 часа, ако има тази възможност!

Ще се радвам ако имате време да посетите музикалния канал на Севдалина и Валентин Спасови -  https://www.youtube.com/channel/UCaCIS6R4QlOozo1u0Yp-DkA

Няма коментари:

Публикуване на коментар