петък, 10 юли 2015 г.

СЛАДКИШ С ВИШНИ И ПОДСЛАДИТЕЛ



За този сладкиш направих кексово тесто със следните продукти

4 яйца или 5 – ако са по-малки –( аз използвам домашни)
захар около 110 гр. и  30 гр.  Стевия Ерилайт  -100 % натурален подсладител- равнява се на 120 гр.кристална захар  -можете да го намерите в магазините на  Кауфланд.

1 ч.ч  зехтин или олио
1 ч.ч. кисело мляко
2 и половина ч.ч. брашно  за кекс  на София Мел 
Вишни – около 46 бр. - обезкостени
1 бакпулвер
Яйцата леко се затоплят и се разбиват със захарта и подсладителя (с миксер ). Сипва се постепенно зехтина и без прекъсване продълава рабиването докато стане хомогенна смес. После се добавя киселото мляко с   бакбулвера и цялата смес се разбърква внимателно  с лъжица.
Сипва се в тавичка - аз използвах тази на фурната. Нареждат се обезкостените вишни. Пече се на 170 градуса с вентилатор. Проверява се с клечка дали е изпечен!
Да ви е сладко!



Няма коментари:

Публикуване на коментар