За този сладкиш направих кексово тесто със следните продукти
4
яйца или 5 – ако са
по-малки –( аз използвам
домашни)
захар около 110 гр. и 30 гр. Стевия Ерилайт -100 % натурален подсладител- равнява се на 120 гр.кристална захар -можете да го намерите в магазините на Кауфланд.
1 ч.ч зехтин или олио
1 ч.ч.
кисело мляко
2 и
половина ч.ч. брашно за кекс на София Мел
Вишни – около 46 бр. - обезкостени
1 бакпулвер
Яйцата леко
се затоплят и се разбиват със захарта и подсладителя (с миксер ). Сипва се постепенно зехтина и без прекъсване продълава
рабиването докато стане хомогенна смес. После се добавя киселото мляко с бакбулвера и цялата смес се
разбърква внимателно с лъжица.
Сипва се в
тавичка - аз използвах тази на фурната. Нареждат се обезкостените вишни. Пече
се на 170 градуса с вентилатор. Проверява се с клечка дали е изпечен!
Да ви е
сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар