Тези мъфини ги направих , когато в градината ни
все още имаше вишни. Успях да си
замразя и череши и вишни.
Небходими продукти:
Брашно за кекс на София
Мел - около 155 г
1 бакпулвер
2 яйца
2 с.л. настъргана
портокалова кора
1 кофичка кисело мляко
около 70 гр. меко краве
масло
12 бр. изчистени вишни
(може и замразени)
захар – около
160 гр. - аз използвах 25 гр. натурален
подсладител Стевия Ерилайт
(равнява се на 100 гр. захар)
и 60 гр. захар
(равнява се на 100 гр. захар)
и 60 гр. захар
1 ванилия
щипка сол
Разбиват се
яйцата със захарта и подсладителя с
вилиза, добавят се киселото мляко,
маслото, настърганата кора и ванилията.
Отделно се смесват брашното, бакпурът
и солта. Прибавят се сухите съставки
към течните. Смесват се добре пак с
вилица и се запълват чашките за
мъфини(добре е да има и книжни капсули)
, като се гледа да се запълнят до средата.
Пекат се на 160 градуса до готовност.
(ако се правят само със захар може и на
180 градуса)
Отгоре може
да се украсят по желание. Станаха изключително вкусни!!!
Ще се радвам ако намерите малко време да посетите музикалния канал на Севдалина и Валентин Спасови - https://www.youtube.com/channel/UCaCIS6R4QlOozo1u0Yp-DkA
Ще се радвам ако намерите малко време да посетите музикалния канал на Севдалина и Валентин Спасови - https://www.youtube.com/channel/UCaCIS6R4QlOozo1u0Yp-DkA
Няма коментари:
Публикуване на коментар