понеделник, 27 юли 2015 г.

МЪФИНИ С ПОДСЛАДИТЕЛ





Тези мъфини ги направих , когато в градината ни все още имаше вишни. Успях да си замразя и череши и вишни.
Небходими продукти:
Брашно за кекс на София Мел  - около 155 г
1 бакпулвер
2 яйца
2 с.л. настъргана портокалова кора
1 кофичка кисело мляко
около 70 гр. меко краве масло
12 бр. изчистени вишни (може и замразени)
захар – около 160 гр. - аз използвах 25 гр. натурален подсладител Стевия Ерилайт
 (равнява се на 100 гр. захар)  
 
 и 60 гр. захар
1 ванилия
щипка сол

Разбиват се яйцата със захарта и подсладителя с вилиза, добавят се киселото мляко, маслото, настърганата кора и ванилията. Отделно се смесват брашното, бакпурът и солта. Прибавят се сухите съставки към течните. Смесват се добре пак с вилица и се запълват чашките за мъфини(добре е да има и книжни капсули) , като се гледа да се запълнят до средата. Пекат се на 160 градуса до готовност. (ако се правят само със захар може и на 180 градуса)
Отгоре може да се украсят по желание.  Станаха изключително вкусни!!!

Ще се радвам ако намерите малко време да посетите музикалния канал на Севдалина и Валентин Спасови - https://www.youtube.com/channel/UCaCIS6R4QlOozo1u0Yp-DkA

Няма коментари:

Публикуване на коментар