ПОГАЧКА "ВЕНИ" ( със сирене и
масло) -една моя импровизация
Необходими
продукти:
За
тестото:
около 1
кг брашно(пресято) – използвах брашно
за баници на София мел
500
мл. леко затоплено
мляко
3 яйца
- отделя се 1 жълтък за намазване
1
кубче мая -
1с.л.
захар
1 ч.л.
сол - хималайска
3 с.л.
зехтин или олио
1 с.л.
оцет
за
намазване около 200
гр. масло – разтопява се
за
намазване се разбива жълтък с 1 с.л.
зехтин и 1 ч.л. прясно мляко
За
плънката -
300
гр. сирене – аз сложих и малко домашна
извара
2
разбити яйца
Омесва
се много добре тестото и се оставя да
втаса. Отделя се една малка част за
средата на погачката и за малките
топчета. Останалото тесто се разделя
на 5 равни части, които се разточват на
правоъгълници. Всяка половина на
правоъгълниците се намазват се с масло
и се поръсва от плънката. Другата
половина се нарязва на лентички. Навива
се на руло до половината, маже се с масло,
поръсва се с маково семе и се навива до
края. Подреждат се в намазнена тавичка
по посочения начин. Топчетата се овалват с микс от семенца. Оставя се да втаса.
Намазва се с разбития жълтък, зехтин и
пр. мляко. Пече се на 180 градуса с
вентилатор.
Браво Севдалина, ти си кулинарен творец, всичко е много апетитно.
ОтговорИзтриванеМного ви благодаря!
ОтговорИзтриванеParabéns!!!!! Além de belos são perfeitos pra um café da manhã muito especial!!!!!!!
ОтговорИзтриванеApetitosos e muito deliciosops ,amei ...