(Някои
близки я наричат баница – саралия, кисела баница, други
казват , че е тутманик )
Каквото име и да има - в едно съм сигурна
– става изключително вкусна и ми
напомня за чудесните закуски, които
продаваха в Широка лъка (
там преминаха 6 години от живота ми).
Много вкусна
става!!!
Необходими
продукти:
около 1 кг брашно за
пица на София мел
500 мл - прясно мляко
500 мл - прясно мляко
1ч.л. Сол
2-чл. Захар
1 с.л. оцет
2- сл.л зехтин
или олио
250 гр- краве масло
– разтопява се - за намазване
краве сирене –
около 300 гр.
мая- 1 кубче- разтваря се с малко прясно мляко, ако е суха се слага директно
2 яйца -за тестото
за плънката
3 яйца се разбиват
и се прибавят към сиренето за поръсване
1 жълтък за
намазване
Като втаса
тестото се разделя на 6 еднакви топки,
които се разточват и се нареждат върху
намаслена тава с диаметър 32 см – като
всяка се намаслява с разтопено масло и
се поръсва със сирене. Нарязва се на
квадрати и се оставя да втаса. Преди
печене се намазва с разбит жълтък и 1
с.л. олио. Малко преди да се извади от
фурната се поръсва със ситно настърган
кашкавал.
Ще се радвам ако имате време да посетите музикалния канал на Севдалина и Валентин Спасови - https://www.youtube.com/channel/UCaCIS6R4QlOozo1u0Yp-DkA
Ще се радвам ако имате време да посетите музикалния канал на Севдалина и Валентин Спасови - https://www.youtube.com/channel/UCaCIS6R4QlOozo1u0Yp-DkA
Няма коментари:
Публикуване на коментар