вторник, 27 май 2014 г.

ЧЕРЕШОВ ПАЙ



ЗА ТЕСТОТО:
200 ГР ПУДРА ЗАХАР
1 ЯЙЦЕ
100 МЛ ПРЯСНО МЛЯКО
125 ГР МАСЛО
1 БАКПУЛВЕР (10 ГР)
ОКОЛО 500 ГР БРАШНО
ЗА ПЛЪНКАТА:
1 КГ ЧЕРЕШИ
200 г ЗАХАР
3 С.Л. НИШЕСТЕ
1 1 С.Л-ЛИМОНОВ СОК
150 МЛ ВОДА
1 ПАКЕТЧЕ ВАНИЛИЯ
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
РАЗБИЙТЕ ПУДРАТА ЗАХАР С МАСЛОТО,ПРИБАВЕТЕ ЯЙЦЕТО,МЛЯКОТО,БАКПУЛВЕРА И БРАШНОТО. ВЪРХУ НАБРАШНЕН ПЛОД ЗАМЕСЕТЕ МЕКО ТЕСТО.СЛОЖЕТЕ ГО В ПОДХОДЯЩА КУПА,ПОКРИЙТЕ ГО СЪС ФОЛИО ЗА СВЕЖО СЪХРАНЕНИЕ И ГО ОСТАВЕТЕ В ХЛАДИЛНИКА ЗА 40-50 МИНУТИ ДА СТЕГНЕ.
ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ СЕ ПРИГОТВЯТ ЧЕРЕШИТЕ (ОБЕЗКОСТЯВАТ СЕ ) СМЕСВАТ СЕ С ВОДАТА И СЕ СЛАГАТ НА УМЕРЕН ОГЪН ДА ПОВРАТ 10 МИН. ЗАХАРТА СЕ РАЗБЪРКВА ЗАЕДНО С НИШЕСТЕТО. ИЗСИПВА СЕ ПРИ ЧЕРЕШИТЕ. РАЗБЪРКВА СЕ, ДОКАТО СМЕСТА СЕ СГЪСТИ. МАХА СЕ ОТ ОГЪНЯ И СЕ ПРИБАВЯ ВАНИЛИЯТА И ЛИМОНОВИЯТ СОК. ОСТАВЯ СЕ ДА ИЗСТИНЕ.
ИЗВАДЕТЕ ТЕСТОТО ОТ ХЛАДИЛНИКА,ОТДЕЛЕТЕ ЕДНА МАЛКА ЧАСТ ЗА УКРАСА.СЛОЖЕТЕ В ТАВА С ГОЛЕМИНА ОТ 26 СМ ,НАМАЗАНА С МАЛКО ОЛИО И ПОРЪСЕНА С БРАШНО ТЕСТОТО ,КАТО ГО РАЗПРЕДЕЛИТЕ ПО СТЕНИТЕ И ДЪНОТО НА ТАВИЧКАТА. (аз го направих във форма с падащо дъно )ИЗСИПЕТЕ И РАЗПРЕДЕЛИТЕ СМЕСТА ОТ ЧЕРЕШИТЕ ВЪРХУ ТЕСТОТО.ОТ ОТДЕЛЕНОТО ТЕСТО РАЗТОЧЕТЕ И ИЗРЕЖЕТЕ ИВИЦИ,С КОИТО ВЪРХУ ПАЯ ОФОРМЕТЕ МРЕЖА.СЛОЖЕТЕ ГО ВЪВ ФУРНАТА ДА СЕ ПЕЧЕ НА 180-200 ГРАДУСА.ОСТАВЕТЕ ДА СЕ ОХЛАДИ И ДА ПОЕМЕ СОСА ЗА НЯКОЛКО ЧАСА ПРЕДИ КОНСУМАЦИЯ.
ДА ВИ Е СЛАДКО!

Ще се радвам ако намерите малко време да посетите музикалния канал на Севдалина и Валентин Спасови  -  https://www.youtube.com/channel/UCaCIS6R4QlOozo1u0Yp-DkA

Няма коментари:

Публикуване на коментар