ЗА ТЕСТОТО:
200 ГР ПУДРА ЗАХАР
200 ГР ПУДРА ЗАХАР
1
ЯЙЦЕ
100
МЛ ПРЯСНО МЛЯКО
125
ГР МАСЛО
1
БАКПУЛВЕР (10 ГР)
ОКОЛО
500 ГР БРАШНО
ЗА
ПЛЪНКАТА:
1
КГ ЧЕРЕШИ
200 г ЗАХАР
3 С.Л. НИШЕСТЕ
1 1 С.Л-ЛИМОНОВ СОК
150 МЛ ВОДА
1 ПАКЕТЧЕ ВАНИЛИЯ
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
РАЗБИЙТЕ ПУДРАТА ЗАХАР С МАСЛОТО,ПРИБАВЕТЕ ЯЙЦЕТО,МЛЯКОТО,БАКПУЛВЕРА И БРАШНОТО. ВЪРХУ НАБРАШНЕН ПЛОД ЗАМЕСЕТЕ МЕКО ТЕСТО.СЛОЖЕТЕ ГО В ПОДХОДЯЩА КУПА,ПОКРИЙТЕ ГО СЪС ФОЛИО ЗА СВЕЖО СЪХРАНЕНИЕ И ГО ОСТАВЕТЕ В ХЛАДИЛНИКА ЗА 40-50 МИНУТИ ДА СТЕГНЕ.
200 г ЗАХАР
3 С.Л. НИШЕСТЕ
1 1 С.Л-ЛИМОНОВ СОК
150 МЛ ВОДА
1 ПАКЕТЧЕ ВАНИЛИЯ
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
РАЗБИЙТЕ ПУДРАТА ЗАХАР С МАСЛОТО,ПРИБАВЕТЕ ЯЙЦЕТО,МЛЯКОТО,БАКПУЛВЕРА И БРАШНОТО. ВЪРХУ НАБРАШНЕН ПЛОД ЗАМЕСЕТЕ МЕКО ТЕСТО.СЛОЖЕТЕ ГО В ПОДХОДЯЩА КУПА,ПОКРИЙТЕ ГО СЪС ФОЛИО ЗА СВЕЖО СЪХРАНЕНИЕ И ГО ОСТАВЕТЕ В ХЛАДИЛНИКА ЗА 40-50 МИНУТИ ДА СТЕГНЕ.
ПРЕЗ
ТОВА ВРЕМЕ СЕ ПРИГОТВЯТ ЧЕРЕШИТЕ
(ОБЕЗКОСТЯВАТ
СЕ ) СМЕСВАТ
СЕ С ВОДАТА И СЕ СЛАГАТ НА УМЕРЕН ОГЪН
ДА ПОВРАТ 10 МИН. ЗАХАРТА СЕ РАЗБЪРКВА
ЗАЕДНО С НИШЕСТЕТО. ИЗСИПВА СЕ ПРИ
ЧЕРЕШИТЕ. РАЗБЪРКВА СЕ, ДОКАТО СМЕСТА
СЕ СГЪСТИ. МАХА СЕ ОТ ОГЪНЯ И СЕ ПРИБАВЯ
ВАНИЛИЯТА И ЛИМОНОВИЯТ СОК. ОСТАВЯ СЕ
ДА ИЗСТИНЕ.
ИЗВАДЕТЕ
ТЕСТОТО ОТ ХЛАДИЛНИКА,ОТДЕЛЕТЕ ЕДНА
МАЛКА ЧАСТ ЗА УКРАСА.СЛОЖЕТЕ В ТАВА С
ГОЛЕМИНА ОТ 26 СМ ,НАМАЗАНА С МАЛКО ОЛИО
И ПОРЪСЕНА С БРАШНО ТЕСТОТО ,КАТО ГО
РАЗПРЕДЕЛИТЕ ПО СТЕНИТЕ И ДЪНОТО НА
ТАВИЧКАТА. (аз го направих във форма с падащо дъно )ИЗСИПЕТЕ И РАЗПРЕДЕЛИТЕ
СМЕСТА ОТ ЧЕРЕШИТЕ ВЪРХУ
ТЕСТОТО.ОТ ОТДЕЛЕНОТО ТЕСТО РАЗТОЧЕТЕ
И ИЗРЕЖЕТЕ ИВИЦИ,С КОИТО ВЪРХУ ПАЯ
ОФОРМЕТЕ МРЕЖА.СЛОЖЕТЕ ГО ВЪВ ФУРНАТА
ДА СЕ ПЕЧЕ НА 180-200 ГРАДУСА.ОСТАВЕТЕ ДА
СЕ ОХЛАДИ И ДА ПОЕМЕ СОСА ЗА НЯКОЛКО
ЧАСА ПРЕДИ КОНСУМАЦИЯ.
ДА ВИ Е СЛАДКО!
ДА ВИ Е СЛАДКО!
Ще се радвам ако намерите малко време да посетите музикалния канал на Севдалина и Валентин Спасови - https://www.youtube.com/channel/UCaCIS6R4QlOozo1u0Yp-DkA
Няма коментари:
Публикуване на коментар