КАРТОФЕНИ
КЮФТЕТА
Сваряват се
около 7-8 средно големи
картофи. Като изстинат малко се обелват
и се намачкват с преса или се смилат с
машинка за меленe
на месо. Към намачканите картофи се
добавят 1 на ситно нарязана глава
кромид , няколко стръка магданоз, 2 яйца
и 1 жълтък – разбити , (белтъка
се оставя за панировката)
натрошено сирене 200-220
гр., както и малко настърган
кашкавал, . Подправки
по желание - Млян черен пипер, джоджен,
чубрица- ронена (без сол), кимион и др.
Хубаво се
омесва и се оформя на кюфтенца . Овалват
се в брашно или галета, потопяват в
разбития белтък и се пържат до зачервяване.
ДА ВИ Е СЛАДКО!
Няма коментари:
Публикуване на коментар