събота, 10 май 2014 г.

КАРТОФЕНИ КЮФТЕТА

КАРТОФЕНИ КЮФТЕТА
Сваряват се около 7-8 средно големи картофи. Като изстинат малко се обелват и се намачкват с преса или се смилат с машинка за меленe на месо. Към намачканите картофи се добавят 1 на ситно нарязана глава кромид , няколко стръка магданоз, 2 яйца и 1 жълтък – разбити , (белтъка се оставя за панировката) натрошено сирене 200-220 гр., както и малко настърган кашкавал, . Подправки по желание - Млян черен пипер, джоджен, чубрица- ронена (без сол), кимион и др.
Хубаво се омесва и се оформя на кюфтенца . Овалват се в брашно или галета, потопяват в разбития белтък и се пържат до зачервяване. 
ДА ВИ Е СЛАДКО! 

Няма коментари:

Публикуване на коментар