Необходими
продукти:
1
пакет саварини – (200 гр) – около 24 бр.
2
пак. (от 10 г) желатин
къпини
и ягоди - или др. плодове по желание
За
домашния крем:
1
л прясно мляко
3
яйца, от които се отделят жълтъцитe
8
с.л брашно (аз го препичам малко преди
това) се смесват с 10 с.л. захар на сухо -
размиват се с 1 ч.ч. прясно мляко, останалото
мляко се слага в тенжера да заври, слага
се бучка масло и след това се изсипва
от горната смес и се бърка непрекъснато
докато се сгъсти. Тенжерата се премества
настрани и се слагат 3- те жълтъка като
се бърка непрекъснато да не се пресекат.
Белтъците се разбиват на сняг с малко
лимонов сок, 2 с.л. пудра захар, лимонов
и ванилия. След като изстине основния
крем , постепенно се добавя белтъчния
крем.
В
тавичка ( с диаметър 26 см) с подвижен
ринг полагам прозрачно фолио, нареждат се
саварините, като леко са натопени преди
това в прясно мляко. Следа като се изпълни
дъното се нареждат настрани на половинки.
Разпределям равномерно домашния крем,
нареждам плодовете и се заемам с
приготвянето на желатина. Когато вече
е набъбнал и е готов заливам внимателно
повърхността на сладкиша. Така се оставя
в хладилника за няколко часа.
Вижте рецептите и във Фейсбук -
https://www.facebook.com/pages/%D0%92%D0%BA%D1%83%D1%81%D0%BD%D0%B8-%D0%B8%D0%B7%D0%BA%D1%83%D1%88%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%8F/508978155842414?ref=bookmarks
Ще се радвам ако намерите време да посетите музикалния канал на дуета Севдалина и Валентин Спасови - https://www.youtube.com/channel/UCaCIS6R4QlOozo1u0Yp-DkA
https://www.facebook.com/pages/%D0%92%D0%BA%D1%83%D1%81%D0%BD%D0%B8-%D0%B8%D0%B7%D0%BA%D1%83%D1%88%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%8F/508978155842414?ref=bookmarks
Ще се радвам ако намерите време да посетите музикалния канал на дуета Севдалина и Валентин Спасови - https://www.youtube.com/channel/UCaCIS6R4QlOozo1u0Yp-DkA
Обичам този тип импровизации,а този твой десерт е прелестен на вид,а за вкуса ,съдейки по състава е неустоим.....
ОтговорИзтриванеУсмихнат ден,Севдалина!
Много ви благодаря!
Изтриване