петък, 22 май 2015 г.

ИМПРОВИЗИРАН СЛАДКИШ С ДОМАШЕН КРЕМ


Необходими продукти:
1 пакет саварини – (200 гр) – около 24 бр.
2 пак. (от 10 г) желатин
къпини и ягоди -  или др. плодове по желание
За домашния крем:
1 л прясно мляко
3 яйца, от които се отделят жълтъцитe
8 с.л брашно (аз го препичам малко преди това) се смесват с 10 с.л. захар на сухо - размиват се с 1 ч.ч. прясно мляко, останалото мляко се слага в тенжера да заври, слага се бучка масло и след това се изсипва от горната смес и се бърка непрекъснато докато се сгъсти. Тенжерата се премества настрани и се слагат 3- те жълтъка като се бърка непрекъснато да не се пресекат. Белтъците се разбиват на сняг с малко лимонов сок, 2 с.л. пудра захар, лимонов и ванилия. След като изстине основния крем , постепенно се добавя белтъчния крем.
В тавичка ( с диаметър 26 см) с подвижен ринг полагам прозрачно фолио, нареждат се саварините, като леко са натопени преди това в прясно мляко. Следа като се изпълни дъното се нареждат настрани на половинки. Разпределям равномерно домашния крем, нареждам плодовете и се заемам с приготвянето на желатина. Когато вече е набъбнал и е готов заливам внимателно повърхността на сладкиша. Така се оставя в хладилника за няколко часа.
 Вижте  рецептите и във Фейсбук  -
 https://www.facebook.com/pages/%D0%92%D0%BA%D1%83%D1%81%D0%BD%D0%B8-%D0%B8%D0%B7%D0%BA%D1%83%D1%88%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%8F/508978155842414?ref=bookmarks
Ще се радвам ако намерите време да посетите музикалния канал на дуета Севдалина и Валентин Спасови - https://www.youtube.com/channel/UCaCIS6R4QlOozo1u0Yp-DkA

2 коментара:

  1. Обичам този тип импровизации,а този твой десерт е прелестен на вид,а за вкуса ,съдейки по състава е неустоим.....
    Усмихнат ден,Севдалина!

    ОтговорИзтриване