Здравейте скъпи приятели! Повече от 20 дни не съм публикувала в блога си рецепти, тъй като се подложих на една отслабваща програма, благодарение на която успях да сваля почти 7 кг за 1 месец! Страхотно се чувствам! Тази програма е разработена от лекари, според които не трябва да има йо-йо ефект. След 2 месеца ще споделя дали е така! Най- важното е, че се научих да ям умерено и намалих сладкото, към което бях пристрастена! ако проявявате интерес към програмата пишете ми ( sevdalina7@abv.bg) или във втория ми профил във фейсбук www.facebook.com/profile.php?id=100008941203244 ( Квотата от 5000 приятели в първия е отдавна изчерпана и не мога да приемам повече приятели )
Рецептата за този вкусен сладолед използвах от този тук:
http://www.gotvetesmen.com/recipes/alphabet_list/index.php?alphabet=%D0%AF&id=6679&name=Yagodov-sladoled само заместих захарта с подсладител Стевия Ерилайт на фирма Нико.
Продукти:
- 1 ч. ч. ягоди - около 200- 220 грама
3/4 ч. ч. кисело мляко (4,5 %)
15 гр Стевия Ерилайт или 60 гр. захар
1/4 ч. ч. кондензирано мляко
настъргана кора от 1 лимон
сок от 1/4 лимон
1 ч. л. ванилова есенция
1 ч. ч. е с вместимост 250 мл
Приготвяне:
• За рецептата “Ягодов сладолед” ягодите се почистват и измиват.
• Смилат се в блендер за кратко.
• Течната готварска сметана за рецептата "Ягодов сладолед" се разбива леко с миксер и се прибавя захарта.
• Добавят се ваниловата есенция, настърганата лимонова кора и сокът от лимона.
• Всичко се разбърква до разтварянето на захарта.
• Към сместа се прибавят киселото мляко и кондензираното мляко.
• За рецептата “Ягодов сладолед” сместа се разбърква.
• Добавят се пюрираните ягоди и сместа отново се разбърква.
• Сместа за Ягодовия сладолед се прехвърля в подходяща кутия с капак.
• Замразява се във фризера до втвърдяване.
• В процеса на замразяването периодично (на всеки 30 минути) ягодовият сладолед се изважда и разбърква.
Няма коментари:
Публикуване на коментар