За тези сиренки използвах
универсалното тесто, от което правя
погачки, мекици, баници и др. От тази
доза освен сиренки, правя и пърленки,
които са любими на децата ми.
Продукти:
Около 1 кг бяло брашно на София Мел
2 яйца
около 550 мл прясно мляко- леко затоплено
2 пакетчета (по 1 гр) подсладител Стевия Ерилайт (продава се в Кауфланд ) който замества 1 с.л. захар
С този подсладител си пия кафенцето.
1 ч. л сол -равна (хималайска)
1-2 с. л. олио или зехтин
1 ч.л. оцет
1 пакетче суха мая – 11 грама или 1 кубче прясна мая
За плънката – 1 яйце, което се разбива и натрошено сирене
Всичко това се омесва много добре и се оставя да втаса тестото. Част от него се разточва на не много търка кора и с чашка се правят тестени кръгчета, в средата на които се слага от плънката. Прихлупва си е с ръбчетата надолу тестените топки се нареждат в намаслена форма за мъфини.
Отгоре се слага по 1 малко парченце масло. По желание може да се поръсят с настърган кашкавал. Втасват малко и се пекат в умерена фурна до зачервяване. Стават изключително вкусни!
Да ви е сладко!!!
Ще се радвам ако имате възможност да погледнете официалния музикален канал на Севдалина и Валентин Спасови
https://www.youtube.com/channel/UCaCIS6R4QlOozo1u0Yp-DkA/about
Благодаря за хубавата рецепта. Станаха меки като памук.
ОтговорИзтриванеМного се радвам, че ви харесват!!!
ОтговорИзтриванеизглеждат вкуснииии, ще се пробва! Да ви е сладко!
ОтговорИзтриванеМного са апетитни!
ОтговорИзтриванеЛесна за изпълнение рецепта, а резултатът е отличен! Много меки и вкусни сиренки! Стават ми любими :)
ОтговорИзтриване