четвъртък, 14 май 2015 г.

ПЕЧЕНИ СИРЕНКИ



За тези сиренки използвах универсалното тесто, от което правя погачки, мекици, баници и др. От тази доза освен сиренки, правя и пърленки, които са любими на децата ми.
Продукти:
Около 1 кг бяло брашно на София Мел
2 яйца
около 550 мл прясно мляко- леко затоплено
2 пакетчета (по 1 гр) подсладител Стевия Ерилайт (продава се в Кауфланд ) който замества 1 с.л. захар


 
 С този подсладител си пия кафенцето.
1 ч. л сол -равна (хималайска)
1-2 с. л. олио или зехтин

1 ч.л. оцет
  1 пакетче суха мая – 11 грама или 1 кубче прясна мая

За плънката – 1 яйце, което се разбива и натрошено сирене
Всичко това се омесва много добре и се оставя да втаса тестото. Част от него се разточва на не много търка кора и с чашка се правят тестени кръгчета, в средата на които се слага от плънката. Прихлупва си е с ръбчетата надолу тестените топки се нареждат в намаслена форма за мъфини.




 Отгоре се слага по 1 малко парченце масло. По желание може да се поръсят с настърган кашкавал. Втасват малко и се пекат в умерена фурна  до зачервяване. Стават изключително вкусни! 
Да ви е сладко!!!

Ще се радвам ако имате възможност да погледнете официалния музикален канал на Севдалина и Валентин Спасови 
 https://www.youtube.com/channel/UCaCIS6R4QlOozo1u0Yp-DkA/about

5 коментара:

  1. Благодаря за хубавата рецепта. Станаха меки като памук.

    ОтговорИзтриване
  2. Много се радвам, че ви харесват!!!

    ОтговорИзтриване
  3. изглеждат вкуснииии, ще се пробва! Да ви е сладко!

    ОтговорИзтриване
  4. Лесна за изпълнение рецепта, а резултатът е отличен! Много меки и вкусни сиренки! Стават ми любими :)

    ОтговорИзтриване