Имах под ръка
свински карета – около половин килограм.
Наредих ги върху фолио, като застъпих
едно в друго малките карета. По средата
сложих 2 дървени пръчици, които се
използват за печене на шишчета. Прецених,
че по този начин рулото ще стане по
устойчиво.
Плънката направих
от
70 г бисерен ориз
, който запържих в масло. След това
добавих нарязания на дребно 1 глава
кромид лук, най- накрая добавих гъбите
( около 400 гр.),
3 скилидки чесън- също нарязан на ситно.
Когато се запържи всичко добавих 300 мл
топла вода, в която бях разтворила кубче
зеленчуков бульон.
Когато извря
течността добавих подправки - черен
пипер, мащерка, пресен джоджен.
Част от плънката
застелих в средата на рулото, което
преди това бях поръсила малко чесново
брашно, добавих настърган кашкавал
(около 50 гр)
на едро, малко магданоз и целина на ситно
нарязани. Добавих още малко от плънката
(останалата
използвах по-късно за друго руло с
палачинка).
Завих внимателно
каренцата като заших краищата им.
Овкусих оформеното руло със сол, намазах
го с меко масло и поръсих с червен пипер.
Завих го с фолио и го сложих в тавичка
с малко вода и олио. Сложих го в студена
фурна и включих на 250 градуса – някъде
след около 40 мин. го извадих. Внимателно
махнах фолиото и отново го сложих да
се запече в друга (чиста
тавичка) като изсипах
върху него готварска сметана – 200 мл.
Когато се запече извадих рулото.
Останалата
плънка използвах за друго руло, което
направих от 1 палачинка, останала от
закуската. И нея завих с фолио и малко
я позапекох малко в същата тавичка по
време на печенето на основното руло с
фолиото. И това палачинково
руло стана изключително вкусно
руло.
Ще се радвам ако имате време да посетите музикалния канал на
Севдалина и Валентин Спасови - https://www.youtube.com/channel/UCaCIS6R4QlOozo1u0Yp-DkA
Този коментар бе премахнат от автора.
ОтговорИзтриванеtova qstie izglejda naistina dobro i privlekatelno ... bravo Sevdalina Chef ot klasa :))
ОтговорИзтриване