ФАНТАСТИЧЕН
СЛАДКИШ С ПРАСКОВИ
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
За масленото тесто:
300 г брашно (аз
използвах брашно за кекс
на София мел )
140 г захар
210 г краве масло
1 пак. ванилия
За плънката:
около 320 г праскови
настъргани на едро ( аз
използвах 2 големи праскови, които
откъснах от една късно зрееща праскова
в градината)
120 г захар
2 яйца
2 пак. ванилия
около 100 мл прясно мляко
1 с. л. царевично нишесте
Омесва се тесто от
брашното, захарта, ванилията и маслото.
Отделя се малка част от тестото (около
85 г) която се слага във фризера. Другото
тесто се престоява в хладилника около
20 мин. , след което се разстила в тавичка
с подвижен ринг с диаметър 26 см. Преди
това се слага хартия за печене. Преди
да се сложи във фурната се надупчва
леко. Пече се около 20 мин. При загрята
фурна на 230 градуса с вентилатор.
Докато се пече
масленото тесто си приготвяте плънката:
Прасковите се
настъргват на едро. Яйцата и захарта се
разбиват, слага се ванилията, добавя се
прясното мляко и към тази смес се
прибавят настърганите праскови и
нишестето. След като се изпече масленото
тесто се изсипва плънката и се пече още
20 мин.
Когато плънката
вече е готова се настъргва тестото,
което сме поставили във фризера.
Нарязваме 1 праскова на тънки резерчета, които нареждаме като ветрило. Поръсваме с малко кристална захар и запичаме още 20 мин. Стана изключително вкусен!
Да ви е сладко!!!
Ще се радвам ако имате време да посетите музикалния канал на
Севдалина и Валентин Спасови - https://www.youtube.com/channel/UCaCIS6R4QlOozo1u0Yp-DkA
Няма коментари:
Публикуване на коментар