неделя, 5 октомври 2014 г.

ФАНТАСТИЧЕН СЛАДКИШ С ПРАСКОВИ


ФАНТАСТИЧЕН СЛАДКИШ С ПРАСКОВИ

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
За масленото тесто:
300 г брашно (аз използвах брашно за кекс на София мел )
140 г захар
210 г краве масло
1 пак. ванилия
За плънката:
около 320 г праскови настъргани на едро ( аз използвах 2 големи праскови, които откъснах от една късно зрееща праскова в градината)
120 г захар
2 яйца
2 пак. ванилия
около 100 мл прясно мляко
1 с. л. царевично нишесте
Омесва се тесто от брашното, захарта, ванилията и маслото. Отделя се малка част от тестото (около 85 г) която се слага във фризера. Другото тесто се престоява в хладилника около 20 мин. , след което се разстила в тавичка с подвижен ринг с диаметър 26 см. Преди това се слага хартия за печене. Преди да се сложи във фурната се надупчва леко. Пече се около 20 мин. При загрята фурна на 230 градуса с вентилатор.
Докато се пече масленото тесто си приготвяте плънката:
Прасковите се настъргват на едро. Яйцата и захарта се разбиват, слага се ванилията, добавя се прясното мляко и към тази смес се прибавят настърганите праскови и нишестето. След като се изпече масленото тесто се изсипва плънката и се пече още 20 мин.
Когато плънката вече е готова се настъргва тестото, което сме поставили във фризера. Нарязваме 1 праскова на тънки резерчета, които  нареждаме като ветрило. Поръсваме с малко кристална захар и запичаме още 20 мин. Стана изключително вкусен!
Да ви е сладко!!!

Ще се радвам ако имате време да посетите музикалния канал на Севдалина и Валентин Спасови -  https://www.youtube.com/channel/UCaCIS6R4QlOozo1u0Yp-DkA

Няма коментари:

Публикуване на коментар