неделя, 10 януари 2016 г.

ПУХКАВИ МАЛКИ ПАЛАЧИНКИ



 
Рецептата е от кулинарно списание. 
Необходими продукти:
половин кофичка кисело мляко
1 бактулвер
1 с.л. захар – (аз използвам подсладител -1 малко пак- 1 гр. Стевия Ерилайт на фирма Нико)
 
250 мл – хладка вода
3 яйца
щипка сол
около 400 гр брашно
Трябва да се получи гъста смес.
Яйцата се разбиват много добре, прибавя се киселото мляко с бакпулвера, водата и най- накрая пресятото брашно.
Загрява се тиган или сач, намазва се с мазнина – (масло или олио). Сипва се малко от сместа (не трябва да изпълва цялото пространство на тигана или сача). Палачинките се пекат от двете страни. Стават по- дебели от обикновените палачинки, но пък много пухкави и вкусни.Намазват се с масло. Поднасят се топли с мед или сладко по желание.
Да ви е сладко!!!




Няма коментари:

Публикуване на коментар