Отдавна се канех да направя ястие с тиква и намерих тази интересна рецепта на Елена Каневска от кулинарния сайт на Звездев.
Необходими продукти:
- 1 кг настъргана тиква
- 1 к.ч. царевичен грис - 50 г
- 1 к.ч. пшеничен грис - 50 г(аз сложих само царевичен – 100 г)
- 300 мл прясно мляко
- 50 г краве масло за намазване
- 3 яйца
- 3-4 с.л. захар
- 4-5 с.л. олио
- сол на вкус
2 . Добавяме царевичен и пшеничен грис и наливаме прясно мляко.
3 . Изсипваме и разпределяме равномерно сместа в намаслена с олио тавичка за печене с диаметър 30 см. Дебелината на тиквеника не трябва да бъде повече от 5-6 см.
4 . Слагаме парченца масло по повърхността на тиквеника и печем във фурна, загрята на 200 градуса, около 30-40 мин.
Ще се радвам ако отделите малко време да посетите музикалния канал на
Севдалина и Валентин Спасови -
https://www.youtube.com/channel/UCaCIS6R4QlOozo1u0Yp-DkA
Няма коментари:
Публикуване на коментар