неделя, 22 февруари 2015 г.

ГОЛ ТИКВЕНИК

 
Отдавна  се канех  да направя  ястие с тиква и намерих тази интересна рецепта на Елена Каневска от кулинарния сайт на Звездев. 
Необходими продукти: 
  • 1 кг настъргана тиква
  • 1 к.ч. царевичен грис - 50 г
  • 1 к.ч. пшеничен грис - 50 г
    (аз сложих само царевичен – 100 г)
  • 300 мл прясно мляко
  • 50 г краве масло за намазване
  • 3 яйца
  • 3-4 с.л. захар
  • 4-5 с.л. олио
  • сол на вкус

Начин на приготвяне 1 . Обелваме и настъргваме сурова тиква. Прибавяме разбити яйца, поръсваме със захар и щипка сол , разбъркваме.
2 . Добавяме царевичен и пшеничен грис и наливаме прясно мляко.
3 . Изсипваме и разпределяме равномерно сместа в намаслена с олио тавичка за печене с диаметър 30 см. Дебелината на тиквеника не трябва да бъде повече от 5-6 см.
4 . Слагаме парченца масло по повърхността на тиквеника и печем във фурна, загрята на 200 градуса, около 30-40 мин.

 Ще се радвам ако  отделите малко време да посетите музикалния канал на Севдалина и Валентин Спасови - https://www.youtube.com/channel/UCaCIS6R4QlOozo1u0Yp-DkA

Няма коментари:

Публикуване на коментар